Tarih: 06.08.2024 08:29

Bakan Araklı: 'Girne-Anamur Ulaşımı Bölgeye Canlılık Katacak'

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Girne’den Anadolu’ya bağlanan yeni ulaşım yolları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Arıklı, Girne-Anamur hattında deniz otobüsü ve deniz uçağı hizmetlerinin bölgeye canlılık katacağını söyledi.
Girne-Anamur Arası 1,5 Saat
Bakan Arıklı, geçtiğimiz gün Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesinin açılışına katıldıklarını belirterek, Girne-Anamur arasının deniz otobüsüyle 1,5 saate düşeceğini ifade etti. Bu gelişmenin bölge halkı ve turizm için büyük bir kolaylık sağlayacağını vurgulayan Arıklı, yeni ulaşım seçeneklerinin bölgeye canlılık katacağını söyledi.
Deniz Uçakları İçin Heyecan Verici Gelişmeler
Ayrıca, bu iskelenin aynı zamanda deniz uçaklarına da hizmet verebilmesinin kendisini özellikle heyecanlandırdığını belirten Arıklı, uzun süredir deniz uçağı işletmek için yapılan müracaatlara teknik ve mevzuat açısından olumlu yanıt veremediklerini dile getirdi. Ancak, şimdi bu konuyu derhal ele alarak, önümüzdeki sezona deniz uçakları ile ulaşımın önünü açmayı hedeflediklerini açıkladı. Yeni ulaşım hizmetlerinin hem yerel halk hem de turistler için büyük kolaylık sağlayacağını belirten Bakan Arıklı, Girne-Anamur hattında deniz otobüsü ve deniz uçağı hizmetlerinin başlatılmasının bölgeye ekonomik ve sosyal anlamda olumlu etkiler yaratacağını kaydetti.



 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —