• BIST 100

    9432,55%-0,61
  • DOLAR

    38,45% 0,09
  • EURO

    43,76% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4069,32% -0,74
  • Ç. ALTIN

    6651,81% 0,00

Bahçeşehir Koleji'nin 161 öğrencisi dünyanın önde gelen 477 üniversitesinden kabul aldı

Bahçeşehir Kolejinin farklı kentlerdeki 35 kampüsünde eğitim gören, aralarında başarısıyla Türkiye’nin gündemine oturan Gül Karen Aça’nın da bulunduğu dünyanın sayılı 477 üniversitesinden kabul alan 161 öğrencinin buluşması b

EĞİTİM 10.04.2023 16:46:34 1784
Bahçeşehir Koleji'nin 161 öğrencisi dünyanın önde gelen 477 üniversitesinden kabul aldı
Haberi Sesli Oku

Bahçeşehir Kolejinin farklı kentlerdeki 35 kampüsünde eğitim gören, aralarında başarısıyla Türkiye’nin gündemine oturan Gül Karen Aça’nın da bulunduğu dünyanın sayılı 477 üniversitesinden kabul alan 161 öğrencinin buluşması büyük gurur yaşattı. BUEK Başkanı Enver Yücel, “Bu başarılar sayesinde görüyoruz ki biz artık dünya okulu olmuşuz. Bizler için çok gurur verici” dedi.

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesinde eğitim gören 18 yaşındaki Gül Karen Aça, aralarında Harvard ve Stanford’un da bulunduğu dünyanın en önemli 9 üniversitesinden kabul alınca Türkiye gündemine oturdu. Karen, bu başarısıyla adından söz ettirdi ve hem ülke çapında hem de dünyada gurur kaynağı oldu. Bahçeşehir Koleji, Karen’in yanı sıra farklı kentlerdeki 35 kampüsünde eğitim gören ve dünyanın sayılı 477 üniversitesinden kabul alan 161 öğrenciyi Kemerburgaz’daki Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampüsünde bir araya getirdi. Gurur buluşmasına, BUEK Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Üyesi Semra Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkan Vekili Begüm Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Genel Müdür Yardımcıları ile okulların yöneticileri katıldı. Buluşmada, Gül Karen Aça’nın dışında, Harvard, Stanford, Oxford, MIT, Johns Hopkins ve DUKE gibi dünyanın sayılı üniversitelerinden kabul alan 161 öğrenci de hazır bulundu. Açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Özlem Dağ, bu başarının Türkiye için de gurur verici olduğunu söyleyerek, “Bugün geldiğimiz noktada öğrencilerimiz yalnızca Türkiye’de değil dünyanın her noktasında üretecek, topluma değer katacak ve dünya vatandaşı olarak topraklarından aldıkları güçle evrensel değerle ve bilimle dünyayı ileriye taşıyacak bir güç haline geldiler. Bu yüzden hepinizi gönülden tebrik ediyorum.” dedi.  

Prof. Dr. Şirin Karadeniz ise, “Şimdi artık dünyaya açılacaksınız. Dünyanın bambaşka yerlerine gidiyorsunuz. Belki gittiğiniz yerde kalacaksınız, belki geri döneceksiniz belki başka ülkelere gideceksiniz. Nereye giderseniz gidin globalde olan tüm bilimsel yeni gelişmeleri alıp mutlaka kendi içinizde özümsemenizi kendinize göre bir yol bulmanızı, ama bunu mutlaka geriye dönüp ülkenize transfer etmenizi bekliyoruz.” diye konuştu.

 

“DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖRÜYORUZ”

Öğrencilerin başarılardan dolayı mutlu olduklarını ifade eden BUEK Başkanı Enver Yücel, eğitim alanında yaptıkları çalışmaların meyvelerini topladıklarını ve bu yüzden de doğru yolda olduklarını belirterek, “Çalışmalarımızın karşılığını alıyor olmak bizi son derece memnun ediyor. Yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu, doğru yolda yürüdüğümüzü görüyoruz. Yılın bu aylarında dünyanın her yerinden yüzlerce üniversiteden öğrencilerimize kabuller geliyor. Biz bu sektörde işe başlarken global dünyanın bir parçası olacağız dedik.  Yani dünyanın saygın eğitim kurumlarından biri olacağız diye hedef koyduk. Şimdi de görüyorum ki dünyanın en iyi liselerinden mezun olanlar yine dünyanın en iyi üniversitelerinden nasıl kabul alıyorlarsa artık Türkiye’deki Bahçeşehir Kolejinin öğrencileri de kabul alıyor. Gerek Türkiye’deki üniversitelerimiz gerekse dünyadaki üniversiteler bu öğrencilerin başarılarından dolayı burslu olarak kabul veriyorlar.” dedi.

 

“BİZ ARTIK DÜNYA OKULU OLMUŞUZ”

Fen ve Teknoloji Liselerinin temelini atarken zorlandıklarını fakat şuanda mutluluk verici tablolarla bu zorlu süreçleri aştıklarını ifade eden Yücel, “ 17 yıl önce kurduğumuz Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, Türkiye’de yeni okul türüydü. Bu liselerimizi açarken zorlandık çünkü ‘Zaten fen liseleri var ne gerek var’ diye konuşuldu. Fakat biz müfredatımızla, her şeyimizle farklı olduk. Bu başarılar sayesinde görüyoruz ki e biz artık dünya okulu olmuşuz. Öğrencilerimiz saygın dünya üniversitelerinden kabul görüyor. Ayrıca bu kabuller de tam burslu. Bu mutluluk bize yetiriyor. Bundan sonra hedef daha da iyi olmak. Gençlerimizi takip edeceğiz, başarılarına devam edecekler. Sonra da başarılı bir birey olarak ülkelerine geri dönecekler” diye konuştu. Yücel, öğrencilere, memleketleri ve ailelerini de unutmamaları yönünde tavsiyede bulundu. Başarısıyla adından söz ettiren ve hikayesini anlatan Gül Karen Aça ise, çok gururlu olduğunu dile getirdi.

 

“SEVDİĞİM ŞEYİ YAPTIM”

Amerika’da Dartmouth Üniversitesinden tam burslu kabul alan Kıvanç Toper de, “Bartın'da büyüdüm. Orası da uçuş trafiğinin gerçekleştiği bir yer. Çoğu çocuk gökyüzünde bulutlara, yıldızlara bakar. Benim her zaman üzerimde, gözlerimde uçaklar vardır. Bu da biraz daha uçaklar için mühendislik sevgimi açığa çıkarttı. Böylece Amerika hayalim oluşmaya başladı.

Türkiye'de insansız hava araçları sektörü gayet gelişti ve bu konuda bol bol çalışmalar var. Bu yarışmalara katıldım. Finansal desteklerle kendimi bu konularda geliştirdim. Onun dışında biraz daha ufak tefek havacılık, roket çalışmalarında bulundum. Kendimi geliştirdim ve sevdiğim şeyi yaptım. Sonucu da gayet mutlu oldu. “ dedi. Amerika’da Cornell Üniversitesinden kabul alan Elif Naz Yılmaz ise, “Yurt dışındaki bir profesörle araştırma projesi yaptım. Aynı zamanda bu sene, gelecek vadeden 100 genç arasına girdim. Topluma entegrasyon sıkıntısı çeken bireylere, mental sağlık için dersler verdim. Üstüne NFT koleksiyonu yaptım. Bu NFT koleksiyonundan olan kazançları da bağışladım. Kesinlikle hedeflediğim yere vardığımı düşünüyorum. Bu süreçte okulumun ve arkadaşlarımın özellikle de ailemin çok desteğini gördüm. Özellikle Rise'ın da çok desteğini gördüm. Yüz genç arasına girmek önümü çok açtı. Üniversiteye kabul aşaması, çok aşamalı ve çok fazla değişken içeren bir süreçtir. Bu değişkenlerin hepsini mükemmel yapmanız gerekiyor. Başka türlü girmek gerçekten çok zordur. Çok şükür kabulü aldık. Üniversite bitince bir süre yurt dışında çalışıp ardından Türkiye’ye dönmeyi planlıyorum” diye konuştu.

Büyük gurur tablosunu oluşturan gençlerle toplu fotoğraf çekiminin ardından gerçekleştirilen 'Bahçeşehir Kolejinden Dünya Üniversitelerine' başlıklı panelde, 10. ve 11. sınıf öğrencileri, dünyanın en saygın üniversitelerinden kabul alan öğrencilerle bir araya geldi. Üniversite hayatlarına yurtdışında devam etmek isteyen öğrenciler, merak ettikleri soruları kabul alan öğrencilere sordu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Otomobil ve konut alımlarında cazip fiyat teklifleri ne anlama geliyor?

Kuzeyhan’ın Hayaline Ortak Ol: Bir Umut, Bir Kalp, Bir Adım!

Nevzat Çağlar,Veli Erdem ve Adil Ünal’dan Onurlandıran Ziyaret

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

Pulluda Doğa ile İç İçe Ücretsiz Mesire Keyfi Başladı

Pelvik Kontüzyon Nedir, Belirtileri, Tedavisi ve İyileşme Süreci​ Nasıldır?

Güneş Patlamaları yüzde 400 Arttı: Jeomanyetik Fırtına Riski Yükseliyor

Jordan Wood’un Senato Adaylığı, Susan Collins’a Karşı Mücadeleyi Kızıştırıyor

ABD’de Hava Alarmı: Şiddetli Fırtına ve Hortum Uyarıları Halkı Tedirgin Ediyor

Indus Sular Antlaşması: Artan Küresel İlgi ve Bölgesel Gerilimler

Anamur'da 23 Nisan Coşkusu: Uçurtmalar Gökyüzünü Renklendirdi​

Ünal AN Kitabını Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmamhatip Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Türkiye'de İş Dünyasını Sessizce Değiştiren Yeni Trend Sessiz İstifa

2035'te Parlayacak 10 Yenilikçi Kariyer

Mersin'de Jandarma 76 Sikke ve 4 Yüzük Ele Geçirildi​

Anamurda Damak Lezzetiniz için Albatros Kahvaltı Salonuna Davet Ediyoruz

DÜNYANIN ÇOCUKLARI MERSİN’DE EL ELE RENKLİ DANSLARINI SAHNELEDİ

Türk Çocukları Dünyanın Dört Bir Yanında Bayram Coşkusunu Yaşadı

TBMM'nin 105. Yılında 23 Nisan Coşkusu

Azerbaycan-Çin İlişkileri, Stratejik Ortaklık Düzeyine Yükseltildi

Geleceğin Komutanları Jandarma Koltuğunda

Altın Fiyatlarında Düşüş Devam Ediyor

Euro kuru, döviz piyasası, TCMB faiz politikası​

Dolar/TL 23 Nisan 2025'te 38,28 TL Seviyesinde

BIST 100 Endeksi Bugün Hafif Düşüşle

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Anamurda Böyle Kutlandı

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

Kaymakam Bozdemir Makam Koltuğunu Minik Eylül’e Devretti

Mithat Ünal, AN Kitabının Okullardaki İmza Günlerine İmam Hatip Lisesinden Başladı

Yükleniyor

Kuzeyhan’ın Hayaline Ortak Ol: Bir Umut, Bir Kalp, Bir Adım!

Geleceğin Komutanları Jandarma Koltuğunda

Anamurlu Hacı Adayları Kutsal Yolculuğa Hazır

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Anamur’da Türk Polis Teşkilatının 180. Yılında Anlamlı Tören

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

Mithat Ünal, AN Kitabının Okullardaki İmza Günlerine İmam Hatip Lisesinden Başladı

Anamurlu Minikler Kur’an-ı Kerim’i Öğrenmenin Mutluluğunu Yaşadı

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
9.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
10.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
11.Göztepe 30 10 10 10 9 40
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.