Tarih: 29.01.2023 09:50

Avrupa Deniz Roketi Anamur Sahillerine Baharı Erken Getirdi

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-Anamur mikro klima iklimine özgü ve adına Avrupa Deniz Roketi de denilen 4 yapraklı çiçek, baharı erken getirdi.
Anamur’un 17 kilometre uzunluğundaki sahillerinde görülen ve literatürde adına Calike Maritima Deniz Roketi veya Avrupa Deniz Roketi olarak adlandırılan bitkinin erken çiçek açması, görenlerin dikkatini çekti. Anamur TEMA Vakfı Temsilcisi Murat Kasapoğlu, bitkinin Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya  gibi sıcak bölgelerde görüldüğünü, bu açıdan bakıldığında Anamur’un mikro klima özelliğini de bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.
4 yapraklı Avrupa Deniz Roketi bitkisinin özellikleri hakkında da kısa bir bilgi veren Kasapoğlu, bitkinin pembe hardal olarak bilinen Brassicaceae familyasının çiçekli bitkilerinin bir cinsi olduğunu söyledi. Bitkinin Anamurda yetişiyor olmasının bölgemiz ikliminin en belirgin özelliklerinden olduğunu kaydeden Kasapoğlu, tıpkı kum zambakları gibi Avrupa Deniz roketinin de koruma altına alınması gerektiğinin altını çizdi. Kasapoğlu, tıpkı kum zambakları gibi Anamurdaki Avrupa Deniz Roketi çiçeğinin de yasalarla koruma altına alınması gerektiğini söyledi.
Emekli Öğretmen Kazım Kılıçta, Avrupa Deniz Roketi çiçeğinin Anamurda yetişiyor olmasının hem Anamur için büyük bir değer olduğunu hem de bölgemizin mikro klima ve suptropikal özelliğe sahip olmasının açık bir kanıtı olduğunu söyledi.
Çiçeği görenler ise öncelikle yapraklarının sayısına bakıyorlar. Gördükleri çiçeklerin an az 5 yapraklı olduğunu ancak bir çiçeğin 4 yapraklı olmasını merak ettiklerini söylüyorlar. Nomia Trasfer,7/24 TourAnamur7/24 TourLezzet DurağıProfilo Toprak Ticaret, Anamur BalıkeviYılmaz İnşaatAsil GayrimenkulMotorcu Küçük Dayı, Dereköy Alabalık, Anamur EkspresKanal AnamurFoto o anNeval Giyim

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —