-
BIST 100
16262,74%0,06
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,11% 0,19
-
GRAM ALTIN
7088,58% -0,33
-
Ç. ALTIN
11553,96% -0,29
Attila ilhan Küçükçekmece'de anıldı
Türk Edebiyatı’nın usta kalemi, şair ve düşünce adamı Attilâ İlhan 98. doğum gününde Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Attilâ İlhan Edebiyat Buluşmaları’ etkinliğinde anıldı.
EDEBİYATIN KAPTANI ATTİLÂ İLHAN, 98. DOĞUM GÜNÜNDE KÜÇÜKÇEKMECE’DE ANILDI
Türk Edebiyatı’nın usta kalemi, şair ve düşünce adamı Attilâ İlhan 98. doğum gününde Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Attilâ İlhan Edebiyat Buluşmaları’ etkinliğinde anıldı. Düzenlenen panelde, edebiyatın kaptanı Attilâ İlhan’ın şiir ve romana bakışı, onu yakından tanıyan sanatçılar ve yazarlar tarafından anlatıldı.
Attilâ İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen panele, Akademisyen Prof.Dr. Yakup Çelik moderatörlüğünde edebiyatın önemli isimlerinden Ayşe Kilimci ve İnci Aral konuk oldu. Gecenin sonunda müzik dünyasının usta isimlerinden Vedat Sakman yerli yabancı şairlerin bestelenmiş şiirlerinden oluşan özel bir repertuarla konser verdi.
Ayşe Kilimci: Genç kadınları mesleki anlamda çok önemserdi
“Şiire Kanat Çalmak” isimli panelde Ayşe Kilimci, 15 yaşında Attilâ İlhan ile yollarının kesiştiğini söyleyerek, “Şair olmak istediğim için yazdığım şiirleri kendisine götürdüm. Bana “senin şiirlerinde iş yok, sende şair kumaşı yok, iyi bir hikâyeci olacağına inanıyorum” demişti. Benim mesleki anlamda gelişimimde kendisinin büyük bir rolü vardır. Hepimizi aydınlattığı gibi benim de önümü aydınlattı. Çok çalışarak geçindiği zamanı içinde bizlere, genç kadınlara ayrı bir önem verirdi” diye konuştu.
İnci Aral: Attilâ İlhan’ın öğüdünü 45 yıldır aklımda tutuyorum
Türk Edebiyatı’nın çok okunan kadın yazarlarından İnci Aral ise, Attilâ İlhan’ın kendisine verdiği tavsiyeleri paylaştığı konuşmasında, “ 1977’de ilk öykülerim dergilerde peş peşe yayınlanırken, Attilâ İlhan genç yazarları dikkatle izlediği için benimle de temasa geçti. Bana öykülerini getir basalım, dedi. ‘Çok yeteneklisin, iyi şeyler yapacaksın ama edebiyat çevresi zor bir çevredir, seni eleştirecekler, görmezden gelecekler. Bir yere varman zor olacak. Bunlarla yalnızca çalışarak mücadele edebilirsin’ dedi. Ben hikâye yazmayı ondan öğrendim. Öğüdünü de 45 yıldır her zaman aklımda tuttum. Bu öğüt, benim yolumu aydınlatmıştır. İlhan, bu ülkenin yazan kadınlarına ilgisini hiç esirgemedi. Edebiyatımızın onlarla daha parlak bir yere geleceğini öngördü. Benim Attilâ İlhan’a olan belki çok söze getirilemeyecek borçlarım var. Ruhu şad olsun” sözleriyle andı.
Aral: Türkiye edebiyatını kaybetti
Aral, günümüz Türk Edebiyatını eleştirerek sitemde bulunduğu konuşmasında, “ Bugün edebiyat var mı yok mu emin değilim. 90’ların sonunda yayınevleri çöpler yayınlamaya başladı. Kişisel gelişim kitaplarıyla ve buna benzer şeylerle Türkiye, edebiyatını kaybetti. Bugün gençleri izlemiyorum. Çünkü öyle bir edebiyat yok. Ya da iyi öykücüler bana ulaşmıyor. Genç yazarlarımız var ancak birkaç tanesi dışında bana gelen kitapların tamamında 10 sayfayı zar zor okuyabiliyorum. Edebiyatımız bugün ölüdür. Bundan üzüntü duyuyorum” diye konuştu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
Yükleniyor

