-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,31% 0,03
-
EURO
51,16% -0,11
-
GRAM ALTIN
6682,50% 0,92
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Ata'mızı Büyük Bir Özlemle Andık
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 84. yıl dönümünü her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli tören ve etkinliklerle andık.
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 84. yıl dönümünü her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli tören ve etkinliklerle andık.
09.05'te Çorlu'da Hayat Durdu
Atatürk Meydanı'nda düzenlenen anma programında saatler 09.05'i gösterdiğinde Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu ve ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Sirenler eşliğinde gerçekleştirilen saygı duruşunda 7'den 70'e yüreği Mustafa Kemal Atatürk sevdasıyla çarpan tüm vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Çorlu'da hayat dururken göndere çekilen Türk bayrağı, İstiklal Marşımız eşliğinde yarıya indirildi.
Törene Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Savcı Ümit Kayrak, daire müdür ve amirleri, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, sivil ve askeri erkân, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından Çorlu 15 Temmuz Kültür Merkezi'nde anma programı düzenlendi.
"Ebedî Başkomutanımızı Minnet ve Özlemle Anıyoruz"
Buradaki anma programının ardından Çorlu Belediyesi ve Özel Trakya Koleji tarafından Atatürk Evi'nde 10 Kasım Atatürk'ü Anma programı gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından kürsüye gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ebedî önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi, saygı, minnet ve büyük bir özlemle andığını ifade ederek şunları söyledi:
"Bugün; ebedî başkomutanımız, cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 84. yıl dönümünde anmak için bir aradayız.
"O'nun Aydınlattığı Yolda Yürüyoruz"
Gençlik yıllarından itibaren demokrasi düşüyle hareket eden, özgürlük ve bağımsızlığı karakter edinen Gazi Mustafa Kemal, bugün hâlâ ölmeyen fikirleriyle yolumuza ışık tutuyor. O’nun eşsiz devrimci fikirleri ile aydınlattığı bu yolda ilerliyor olmaktan bugün olduğu gibi yarın da onur duyacağım.
‘Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.’ demiştir Ulu Önderimiz.
Bugün Çorlu’muzun en güzel evi olan Atatürk Evi’mizde büyük bir lideri, bir bilgeyi, bir siyasi ve askeri dehayı, bir devrimciyi, çok büyük bir vatan ve millet sevdalısını anıyoruz.
"Ata'mız Her Zaman Kalbimizde Yaşayacak!"
Çorlu’muzun kalbi olan Atatürk Evi’miz, Ata’mızın fikirlerine sonsuza dek bağlı olduğumuzun en güzel göstergesidir. Çorlulu hemşehrilerimizle tek yürek olarak inşa ettiğimiz bu güzel ev, Mustafa Kemal’e duyduğumuz derin sevgi ile Çorlu’muzun kalbinde yaşayacak. Aynı şekilde Ata’mız da her daim kalbimizde yaşayacak!
‘Ben; kalpleri kırarak değil, kazanarak yönetmek isterim.’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, gerçekten de bu güzel ülkeyi kalpleri kazanarak yönetti. Bugün birçok siyasi kişiliğin yapamadığını yaparak 7’den 70’e Türk insanının kalbini kazandı Atatürk!
Bu duygu ve düşüncelerle varlığını yüce Türk milletine adamış olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünde sevgi, özlem ve minnetle anıyor; aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum."
Temsili Canlandırma Duygu Dolu Anlara Sahne Oldu
Başkan Sarıkurt'un konuşmasının ardından Özel Trakya İlkokulu 1. sınıf öğrencileri Atatürk şiirleri okudu, Özel Trakya Anadolu Lisesi öğrencileri drama gösterisi sergiledi ve Özel Trakya Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri koro halinde şarkılar seslendirdiler.
Son olarak Özel Trakya Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Yunus Emre Özçiçek'in Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü temsili olarak canlandırdığı Atatürk Evi penceresinden programa katılanları selamlama sahnesi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Anma programına katılanlar, Özel Trakya Koleji öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan programı ayakta alkışladılar.
Öğrenciler Gün Boyu Rehber Olarak Görev Aldı
Toplu fotoğraf çekiminin ardından Atatürk Evi ziyareti gerçekleştirildi ve Özel Trakya Anadolu Lisesi öğrencileri gün boyunca Atatürk Evi’nde rehber olarak görev yaptılar. Anma programı, etkinliklerde görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür plaketi verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Yükleniyor


