-
BIST 100
16066,64%0,70
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,92% 0,11
-
GRAM ALTIN
7110,09% 0,02
-
Ç. ALTIN
11507,24% -0,23
Asya ve ABD’de pozitif seyir
ABD’de güçlü verilerle birlikte artan faiz beklentilerinin bir süredir oluşturduğu baskı ardından Asya endeksleri haftanın ikinci yarısında yükseliş eğilimi gösterdi.
Şirket haberleri
AYGAZ: Yönetim Kurulumuz tarafından, 2019 yılı başında Londra'da faaliyetlerine başlayan Aygaz UK şubesinin, operasyonel verimlilik hedeflerimiz ve küresel emtia piyasalarında artan volatilite sebebiyle şube faaliyetlerinin Şirketimizin risk profili ile uyumlu olmaması değerlendirilerek kapatılmasına karar verilmiştir.
THYAO: 04.11.2022 tarihli duyurumuzda bilgisi verilen kabin içi ürünlerin tasarımı, üretimi, pazarlaması ve satışı amacıyla kurulan iştiraklerimizin birleşme işlemine ilişkin olarak, Uçak Koltuk Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin ('TSI') ve Cornea Havacılık Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin ('Cornea') Türk Ticaret Kanununun 136'ıncı ve diğer ilgili hükümleri uyarınca tasfiyesiz infisah yoluyla, bütün aktif ve pasifiyle birlikte TCI Kabin İçi Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye ('TCI') katılması suretiyle birleşmesine yönelik çalışmalar tamamlanmıştır.
ENJSA: Ülkemizde gerçekleşen depremler sonrası Enerjisa Enerji olarak derin bir üzüntü içerisindeyiz. En büyük önceliğimiz çalışanlarımızı ve ailelerini depremin etkilerinden korumak ve bölgenin ve insanlarımızın toparlanma sürecine var gücümüzle destek vermektir. Bunun için yoğun bir çaba sarf ettiğimiz afet sonrasındaki süreçte, depremden etkilenen beş şehirden dördünde normal faaliyetlerimize dönmüş bulunmaktayız. Bununla birlikte, operasyonel faaliyetlerimiz ve şebeke envanterimiz, ilgili düzenlemeler ve sigorta mekanizmaları tarafından güvence altındadır.
Pay alım ve satım haberleri
TURSG: Şirketimizce 15.02.2023 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 8,80 TL – 9,78 TL (ağırlıklı ortalama 9,17 TL) fiyat aralığından toplam 569.668 TL nominal değerli TURSG payları geri alınmıştır.
TRILC: Pay geri alımı için ayrılabilecek azami fon tutarının 12.000.000,00 TL (Onikimilyon Türk Lirası) olarak belirlenmesine, Pay geri alımına konu olabilecek azami pay sayısının 1.000.000 TL nominal değerli olarak belirlenmesine, Geri alım programının azami bir yıl olarak belirlenmesine Bu kararın kamuoyunun bilgilendirilmesi maksadıyla ivedilikle Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıklanmasına, Oy birliği ile karar verilmiştir.
GENIL: 20.10.2021 tarihli geri alım programının güncellenerek için belirlenen azami 5.000.000 adet pay alım adedinden kalan 3.420.597 adet pay için geri alım programının yenilenmesine, Pay alımı için belirlenen azami 80.000.000 TL tutarındaki kaynaktan kalan 58.206.287 TL'nin 200.000.000 TL'ye yükseltilmesine, Geri Alım Programı süresinin azami bir yıl olarak belirlenmesine ve yapılacak ilk genel kurulda geri alımlara ilişkin pay sahiplerine bilgi verilmesine
SMARTG: Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-22.1 sayılı Geri Alınan Paylar Tebliği ile konuya ilişkin 14.02.2023 tarih ve 9/176 sayılı Kararı Uyarınca Yapılan duyurusu çerçevesinde pay geri alımı yapılmasına, Geri alıma konu edilebilecek azami pay sayısının, Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin yaklaşık %0,327'sini temsil eden 1.000.000 TL nominal değerde 1.000.000 adet pay olarak belirlenmesine, Geri alım için ayrılacak fonun Şirket iç kaynaklarından karşılanmak üzere azami 75.000.000,00- Türk Lirası olarak belirlenmesine,
SASA: Sermaye Piyasası Kurulunun 14 Şubat 2023 tarihli ve 9/177 sayılı İlke Kararı çerçevesinde; SASA paylarındaki aşırı oynaklığın önlenmesi ile sağlıklı fiyat oluşumuna katkıda bulunulması ve pay sahiplerinin menfaatlerinin korunması amacıyla Sasa Polyester Sanayi A.Ş. tarafından Borsadan SASA pay geri alımı yapılmasına, Şirket iç kaynaklarından karşılanmak üzere geri alım için ayrılacak azami fon tutarının 500.000.000 TL olmasına, geri alınacak azami pay sayısının ise bu tutarı geçmeyecek şekilde belirlenmesine, Geri alım programının azami süresinin 1 yıl olarak belirlenmesine,
BIOEN: Şirketimiz tarafından 15.02.2023 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 15,27-15,36 TL fiyat aralığından (ortalama 15,3292 TL) fiyat aralığından toplam 100.000 TL nominal değerli pay geri alınmıştır.
HALKB: Sermaye Piyasası Kurulu'nun Geri Alınan Paylar Tebliği kapsamında, daha önce 29.08.2018 ve 17.03.2020 tarihli Yönetim Kurulu Kararları uyarınca alımına karar verilen 120.000.000.-TL nominal hisseye 130.000.000.-TL nominal hisse ilave olarak toplamda 250.000.000.-TL nominal hisse (25.000.000.000 adet pay) ve daha önce açıklanan azami 750.000.000.-TL satış tutarına 1.500.000.000.-TL ilave olarak azami 2.250.000.000.-TL satış tutarına kadar Bankamızın Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık paylarının geri alınmasına dair limitlerin artırılmasına karar verilmiştir.
MEDTR: 9 Ocak 2023 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında 15 Şubat 2023 tarihinde yapılan alımlar tabloya eklenmiştir. 15 Şubat 2023 tarihinde 32,72 TL-32,88 TL fiyat aralığından (ortalama 32,86 TL) 16.192 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu MEDTR payları toplam 356.971 adet olmuştur.
“Öne çıkanlar”
“Asya ve ABD’de pozitif seyir”
ABD’de güçlü verilerle birlikte artan faiz beklentilerinin bir süredir oluşturduğu baskı ardından Asya endeksleri haftanın ikinci yarısında yükseliş eğilimi gösterdi.
Asya tarafında Hong Kong endeksi 2,3% yükselişle dikkat çekerken, Japonya ve Çin endeksleri 0,7% civarında yükseliş yaşadı. ABD endeks vadelilerinde ise yükselişler sınırlı kaldı. ABD 10 yıllık tahvil faizi 3,78% bölgesinde yoğunlaştı. Dolar endeksi ise dün gerçekleştirdiği yükseliş ardından sınırlı da olsa baskı gördü.
ABD’de enflasyonunun istenen hızda yavaşlamamasıyla birlikte faiz beklentileri tekrar yükselmişti. Dün perakende satışlarda açıklanan sert yükselişin ise, enflasyon yavaşlamayı sürdürdüğü ve büyüme güçlü kaldığı sürece her şeyin yolunda olduğu algısıyla birlikte pozitiflik oluşturmuş olabileceği düşünülüyor.
ABD
Üretici fiyat endeksi

ABD’de istihdam sonrası artan faiz beklentileri, enflasyona karşı hassasiyetin artmasına neden olabilir. Tüketici enflasyonunun açıklanması ardından bu kez üretici fiyat endeksi verisi takip edilecek. Sonraki dönemde tüketici fiyatlarına da yansıma potansiyeli nedeniyle ÜFE rakamı da yakından izleniyor. Piyasa beklentisi ÜFE’nin yıllık bazda 6%’nın da altına inebileceği yönünde. Gıda ve enerji fiyatları harici hesaplanan çekirdek ÜFE’de ise 4%’ün altına iniş bekleniyor.
Philadelphia Fed İmalat EndeksiPhiladelphia bölgesi için imakat aktivitesini gösteren endeks, aralıksız 5 aydır daralmayı işaret ediyor. ABD’de resesyona ilişkin ipuçlarına dair hassasiyet sürüyor. Dolayısıyla bu tür bölgesel aktivite rakamlarını yakından takip ediyoruz.
Günün önemli takvim verileri
Zaman Parite Haber Beklenti Önceki 16:30 USD İnşaat İzinleri (Oca) 1,350M 1,337M 16:30 USD Konut Başlangıçları (Oca) 1,360M 1,382M 16:30 USD İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları 200K 196K 16:30 USD Philadelphia Fed İmalat Endeksi (Şub ) -7,4 -8,9 16:30 USD Çekirdek Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Oca) 4,9% 5,5% 16:30 USD Çekirdek Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Oca) 0,3% 0,1% 16:30 USD Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Aylık) (Oca) 0,4% -0,5% 16:30 USD Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Oca) 5,4% 6,2% 18:30 USD Doğal Gaz Stokları -217BKaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
Yükleniyor

