-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,18% 0,05
-
EURO
50,73% -0,07
-
GRAM ALTIN
7106,69% -0,03
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Asya hisse senedi piyasalarında karışık bir seyir izlenmekte
Fed tutanakları öncesinde Asya hisse senedi piyasalarında karışık bir seyir izlenmektedir.
Bugün Ne Bekliyoruz? Fed tutanakları öncesinde Asya hisse senedi piyasalarında karışık bir seyir izlenmektedir. Çin’de Şanghay Bileşik Endeksi yatay, Shenzhen Bileşik Endeksi %0,48 ekside seyretmekte. Hong Kong’da Hang Seng Endeksi teknoloji hisselerindeki kazançların etkisiyle %3 primle Asya’daki kazançlara öncülük etmektedir. Japonya’da bu sabah açıklanan imalat PMI verisinin sektörde daralmanın derinleştiğini işaret etmesinin ardından Nikkei225 Endeksi %1,43, Topix Endeksi %1,22 geriledi. MSCI Japonya dışı Asya Endeksi bugün %1,27 arttı. ABD endekslerinin yüksek faiz ve enflasyon endişeleriyle satıcılı kapatmasının ardından vadeli kontratlar pozitif bir açılışı işaret ediyor. Bugün ABD’de Fed’in aralık ayı para politikası toplantısının tutanakları takip edilecek. Fed geçen ayki toplantısında beklentilere paralel bir şekilde 50bp faiz artırımına giderek fonlama hedefinin üst bandını %4,5 ile on beş yılın en yüksek seviyesine yükseltmişti. Bununla birlikte ABD’de fiyat artışlarının zirveyi gördüğüne ilişkin sinyallerin çoğalmasına karşın enflasyon ve faiz tahminlerini yükseltmesi piyasa tarafından şahin algılanarak risk iştahının azalmasına neden olmuştu. Ayrıca, bugün ABD’de ISM aralık ayı imalat PMI ve JOLTs kasım ayı açık iş sayısı ile Almanya ve Euro Bölgesi’nde geçen ayın bileşik ve hizmet PMI verileri takip edilecek.
Piyasalarda Dün Ne Oldu? Küresel piyasalarda dün Avrupa hisse endeksleri pozitif bir görünüm ortaya koyarken ABD hisse endekslerinde negatif kapanışlar gerçekleşti. Avrupa’da; FTSE 100 Endeksi %1,37, DAX Endeksi %0,80 ve CAC 40 Endeksi %0,44 arttı. ABD’de Nasdaq Bileşik Endeksi %0,76 ve S&P 500 Endeksi %0,41 düştü. Dow Jones Endeksi ise 33.136 puanda yatay satıcılı fiyatlandı. Dolar Endeksi (DXY) 0,9 puan artarak 104,6 puana ulaştı. DXY’deki artışa bağlı olarak EUR/USD paritesi yaklaşık üç hafta sonra 1,055 seviyesine geriledi. ABD 10 yıllık Hazine tahvili faizi 9,3bp düşerek %3,78’e indi. Kıymetli madenlerden ons altın %0,59 değerlenerek 1.838USD’ye yükseldi. Brent petrol ise %2’den fazla düştü ve varil başına 82USD’den işlem gördü. Almanya’da aralık ayı öncü enflasyon verileri açıklandı. Buna göre yıllık TÜFE %8,6 artışla beklentilerden fazla yavaşladı. Aylık TÜFE ise -%0,8 olarak ölçüldü. Piyasa tahminleri %0,3’lük düşüş gerçekleşmesi yönündeydi. Aralık ayında İngiltere’de imalat PMI 45,3 ve ABD’de 46,2 değerini alarak eşik değerin altında kalmaya devam etti.
BIST 100 Endeksi açılışta alıcılı fiyatlansa da gün boyunca aşağı yönlü hareketini sürdürdü. Böylece Endeks %0,61 düşerek 5.626,57 puana geriledi. USD/TRY kuru yatay seyrini korudu. EUR/TRY kuru ise pariteye bağlı olarak %1’e yakın düşüşle 19,77 TL’ye kadar geriledi. Gram altın ons altından destek bularak 9 TL arttı ve 1.107 TL’ye yükseldi. TÜİK’in açıkladığı verilere göre yılın son ayında aylık TÜFE %1,18 ve yıllık TÜFE %64,27 oldu. Hem aylık hem de yıllık TÜFE’deki artış beklentilerin altında gerçekleşti. Aynı dönemde aylık ÜFE %0,24 düşerken yıllık ÜFE %97,72 arttı. Kasım 2019’dan bu yana ilk defa üretici fiyatlarında aylık bazda düşüş meydana geldi.
Kaynak Piramit Menkul
Hibya Haber Ajansı
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
Yükleniyor


