-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,62% -0,59
-
GRAM ALTIN
7183,62% -0,30
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Aşkın Nur Yengi ve Bilfen Filormoni Orkestrası sahne aldı
Türkiye’nin ilköğretim düzeyindeki öğrencilerinden kurulu ilk ve tek filarmoni orkestrası olan “Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu” sanatçı Aşkın Nur Yengi ile aynı sahneyi paylaştı.
Türkiye’nin ilköğretim düzeyindeki öğrencilerinden kurulu ilk ve tek filarmoni orkestrası olan “Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu” sanatçı Aşkın Nur Yengi ile aynı sahneyi paylaştı. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen geleneksel yıl sonu konserinde sahne alan 500 kişilik orkestra ve koro öğrencisi, Aşkın Nur Yengi’nin unutulmaz şarkıları ile izleyicileri 90’lı yıllarda bir yolculuğa çıkarttı.
2022 - 2023 öğretim yılının bitmesine sayılı günler kala, Bilfen Ortaokullarının İstanbul içi ve İstanbul dışı kampüslerinden, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda seçilen 6 ve 7..sınıf öğrencilerinden kurulu 500 kişilik Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu, bu kez Türk Pop müziğinin eşsiz sesi Aşkın Nur YENGİ ile aynı sahneyi paylaştı.
Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen geleneksel yıl sonu konserinde Bilfenli öğrencilerle sahne alan Aşkın Nur YENGİ, birbirinden güzel şarkılarını öğrencilerle seslendirdi. Orkestra öğrencilerinin; keman, gitar, flüt, çello ve klarnetleri ile sahne aldığı gecede ‘Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu’yla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Aşkın Nur Yengi, özellikle bu eşsiz orkestranın ve koronun çalışmasına katkıda bulunan müzik öğretmenlerine teşekkür etti.
Konser öncesi konuşan Aşkın Nur YENGİ “Bilfenli öğrencilerle birlikteyim. Farklı şehirlerden 500 çocukla birlikte şarkı söylüyorum. Sahneye çıkmadan önce hepimiz çok heyecanlıyız. Öğrencilerimizin anne ve babaları da buradalar. Muhteşem çocuklarını seyredecekler. Bugün burada var olan çocuklarımız 6 ve 7’nci sınıflar. Yani yaşları 11-12 gibi düşünün. Nasıl güzel bir deneyim onlar için..”
YENGİ ayrıca; “Bu gece bir sanatçının başına gelebilecek en güzel şeyi yaşayacağım. 40 yıllık meslek hayatımda, 500 efsane, pırıl pırıl Cumhuriyet çocuğuyla şarkılar söylüyoruz. Muhteşem bir gece. Böyle hem akademik anlamda hem de müzikal anlamda çok başarılı olan bir okul ile yan yanayım. O yüzden herhalde benim sanat hayatımın en önemli noktalarından biri bu gece ayrıca 40’ıncı yılım… Onun da sürprizi olsun bana bu.” dedi.
Gelenekselleşen Yıl Sonu Konserleri Devam Ediyor
Daha önceki yıllarda Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Kenan Doğulu, Teoman, Emma Shapplin, Sertap Erener, Enrico Macias, Nilüfer, Candan Erçetin ve Kubat gibi birçok ünlü isimle aynı sahneyi paylaşan Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu, performansları ile izleyenleri büyülüyor. Bilfen Okullarında evrensel bir kültür dili olarak benimsenen enstrüman eğitiminin bir sonucu olan gecede orkestra şefliğini Bilfen Müzik Öğretmeni Atilla Azizi üstleniyor. Aşkın Nur Yengi ve Bilfenli öğrenciler; sanatçının sevilen parçalarından “Yabani“, “Allah Şahit”, “Yalancı Bahar”, “Sana Değmezmiş”, “Kara Çiçeğim”, “Nazlanma”, “Ay İnanmıyorum” gibi unutulmaz şarkılarını seslendirecek.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
Yükleniyor


