Tarih: 15.03.2024 16:26

ANTSO’dan Anamur İçin Dev Atılım

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Anamur Ticaret ve Sanayi Odası(ANTSO) Dev Projeyi hizmete sokuyor. Anamur-Kıbrıs Seferleri Mayıs ayında başlıyor.  2019 yılından bu yana atıl durumda bulunan Anamur İskelesinin devreye girmesi ile Anamur, önemli bir dönemece adım atıyor. Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) tarafından yürütülen büyük çaplı bir proje, bölgenin ulusal ve uluslararası platformlardaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor. ANTSO Başkanı Mehmet Tuna, Anamur’un değerine değer katacak bu projenin detaylarını paylaştı. ANTSO Başkanı Mehmet Tuna, göreve geldiği günden bu yana Anamur’a katma değer sağlayacak projeleri hayata geçirmek için kararlı bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Tuna, özellikle 2019 yılında tamamlanmasına rağmen kullanılamayan Anamur İskelesi'nin atıl durumdan kurtarılmasına öncelik verdi.
 Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tuna, "Anamur feribot ve deniz uçağı iskelesinin Odamızın iştiraki şirketi vasıtasıyla işletilmesi talebimiz kabul edildi." dedi. Tuna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan ve 2019'da tamamlanan Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi'nin, bölgenin turizm, tarım ve ticaret potansiyelini harekete geçirmek amacıyla ANTSO tarafından işletileceğini müjdeledi.

 Başkan Tuna, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun destekleriyle, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir ile koordineli çalışmalar sonucunda iskele işletme hakkının 10 yıllığına ANTSO'nun şirketine devredildiğini belirtti. Tuna, projenin kamu yararına ve toplumsal faydaya odaklandığını vurgulayarak, Yücelen Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı ile Anamur'un saygın iş insanlarının katkılarıyla ANTSO'nun adı altında kurulan şirketin yüzde 10 hissesinin ANTSO'ya ait olduğunu dile getirdi.
 Başkan Tuna, Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi'nin hizmete açılmasıyla birlikte bölgenin turizm, tarım ve ticaret potansiyelinin harekete geçirilmesine büyük katkı sağlanacağını ifade etti. İskele için gerekli altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Kıbrıs seferlerinin başlayacağını belirten Tuna, ayrıca diğer Akdeniz ülkelerine yönelik ticaret ve turizm seferlerinin de planlandığını müjdeledi. Tuna, projenin bölge için önemine vurgu yaparak, Anamur ve Bozyazı ilçelerine hayırlı olması temennisinde bulundu. ANTSO olarak, halkın ve üyelerin gücü ve desteğiyle hizmetlerine devam edeceklerini belirten Tuna, Anamur'un dünyaya açılan kapısı olacak olan bu projenin başarılı olmasını diledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —