-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Antalya Büyükşehir’in Dijital Tarım Projesi genişliyor
Demre ve Kaşlı üreticilere dijital sensör dağıtıldı
Demre ve Kaşlı üreticilere dijital sensör dağıtıldı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Dijital Tarım Projesi kapsamında sera üreticilerini desteklemeyi sürdürüyor. Yaklaşan kış ayları öncesinde Demre ve Kaşlı üreticilere dijital sensörler dağıtıldı.
Tarımsal üretimi geliştirmek ve çiftçileri yeni teknolojilerle buluşturmak için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Dijital Tarım Projesi artarak sürüyor.
Seralarında anlık olarak havanın sıcaklığını ve nem oranının takip edilip raporlanabilmesini sağlayan proje kapsamında Demre ve Kaşlı üreticilere dijital sensörlerin dağıtımı gerçekleştirildi.
KOOPERATİF ÜYELERİNE VERİLDİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Kaş’ta Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ve Ziraat Odasına üye olan 35 üreticiye sensör verildi. Demre’de de kooperatif üyesi 25 üreticiye dijital sensörleri teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi’ne kooperatif olarak başvurduklarını söyleyen Beymelek Sulama Kooperatifi Başkanı Ergün İnceoğlu, “Evi serasından uzak olan arkadaşlarımız için bu sensörleri istedik. Buzlanma ve don zamanlarında arkadaşlarımız bu sistem sayesinde serasının içindeki ısı ve nem değişimlerini evlerinden izleyebilecek” dedi.
ÜRETİCİLER MEMNUN
Beymelek Sulama Kooperatifi üyesi Sami Özek de serasının evine uzak olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Özek, “Soğuk havalarda seraları saatte bir kontrol etmemiz gerekiyor. Sürekli evle sera arasında gidip geliyoruz. Şu anda bu cihazla seralarımızı evden kontrol edeceğiz. Bildirim geleceği için artık don korkusu yaşamayacağız. Bildirim geldi mi seraya gidip sobayı yakacağız” diye konuştu.
YAKITTAN TASARRUF
Demreli üretici Gonca Güngör de sistem sayesinde sürekli sera ile ev arasında gidip gelmek zorunda kalmayacakları için yakıttan da tasarruf edeceklerini söyledi. Himmet Güngör de “Dijital sensör ile daha fazla zamanımız olacak. Ailemize çocuklarımıza daha fazla zaman ayırabileceğiz” dedi.
ÜRETİCİYE MESAJLI UYARI
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz dağıtılan ve seralara yerleştirilen akıllı takip cihazları özellikle don olan günlerde ve seranın nem oranının yükseldiği durumlarda çiftçiyi cep telefonlarına gelen mesaj ile uyarıyor. Sistem hem seralarda ısı değişiminden kaynaklı ürün kayıplarının önüne geçiyor hem de üreticilerin evlerinden seralarını takip etmesine imkan sunarak seralarda don nöbeti tutmasını engelliyor.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Nevruz Ateşi Birlik ve Beraberlik İçin Yandı
Kandilli’nin 115 Yıllık İklim Arşivi Yapay Zeka ile Dijital Dünyaya Taşınıyor
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
Yükleniyor

