-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Antalya Büyükşehir Belediyesi sezona hazır
Antalya Büyükşehir Belediyesi bu yıl denizlerin korunması anlamında çok daha donanımlı ve çok daha etkin bir şekilde sezona giriş yapacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi bu yıl denizlerin korunması anlamında çok daha donanımlı ve çok daha etkin bir şekilde sezona giriş yapacak. “Mavi Deniz İçin Çalışıyoruz” sloganıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi deniz süpürgesi, denetim teknesi ve elektronik gemi denetim sistemi başta olmak üzere çok yönlü bir çalışma ile denizlerin ve insan sağlığının korunması için mücadele edecek.
231 Mavi Bayraklı plajıyla Türkiye’nin hatta dünyanın en fazla Mavi Bayrağına sahip kent olan Antalya’nın denizi ve kıyılarının korunması için Antalya Büyükşehir Belediyesi tüm gücüyle çalışmaya devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili bütün birimleriyle Büyükşehir Belediyesi’nin deniz sezonuna hazır durumda olduğunu söyledi.
İMKAN VE KABİLİYETLERİMİZ GÜÇLENDİRİLDİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin denizin korunmasına yönelik yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Danışmanı Atasoy, “Deniz süpürgemizle olası deniz çöplerinin toplanmasına yönelik faaliyetleri yürütüyoruz. Öte yandan deniz araçlarının kontrol ve denetimine yönelik olarak denetim teknelerimiz faaliyetlerini sürdürüyor. Bu yıl yine faaliyete geçirdiğimiz elektronik gemi denetim sistemiyle, gemi atık alım istasyonlarıyla denizlerimiz çok daha güvenli olacak. Doğrudan Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda ve kontrolünde olan 17 Mavi Bayraklı plajımız var. 231 tane Mavi Bayraklı plajla Türkiye’nin hatta dünyanın en fazla Mavi Bayrağına sahip kentiz. Denizlerimizin korunması, insan sağlığının korunması, Antalyalı vatandaşlarımızın ve şehrimize gelecek yerli ve yabancı turistlerin tatillerini güvenli ve sağlıklı bir ortamda yapması için imkan ve kabiliyetimizi güçlendirmeye gayret gösteriyoruz” dedi.
DENİZİMİZİ GÖZÜMÜZ GİBİ KORUYORUZ
Geçen yıl faaliyete geçen “Denizleri Ağlatmayın” projesi kapsamında hem su altı robotları, hem dalgıçlarla hayalet ağların toplandığını söyleyen Atasoy, yabancı istilacı türlerle ilgili mücadele çalışmalarının da devam ettiğini belirtti. Dere atık kapanlarıyla deniz çöplerinin denize ulaşabileceği noktalarda çalışmaların yürütüldüğünü de söyleyen Atasoy, “Bu ve buna benzer çalışmalarla hem bilinçlendirme, hem kontrol hem de güvenliğe yönelik ekipmanlarımızla, deniz filomuzla, uzman ekibimizle, sorumluluk alanlarımızda denizimizi gözümüz gibi koruyoruz. Bu yıl çok daha etkin ve başarılı çalışmalar yürüteceğimize eminim” diye konuştu.
VATANDAŞIN DESTEĞİ ŞART
Antalya gibi 640 km sahil şeridine sahip bir kentte yalnızca Antalya Büyükşehir Belediyesi ya da ilgili kurum ve kuruluşların yağacağı çalışmaların denizlerin korunması için yeterli olmayacağına dikkat çeken Atasoy vatandaşların desteğinin şart olduğunu belirtti. Atasoy, şöyle konuştu: “Eğer vatandaşlarımız ve kentimize gelen misafirlerimiz deniz ve kıyıları kullanım süresince daha bilinçli olurlarsa, çevreyi kirletmezlerse işimiz elbette çok daha kolay olur. Vatandaşlarımızın ve Antalya’mıza gelen tüm ziyaretçilerimizin sağlıklı ve temiz bir çevrede tatillerini geçirmelerini, arkalarında çöplerini değil güzel anılarını bırakmalarını isteriz”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
Yükleniyor


