Tarih: 08.06.2024 08:29

Anamur’dan KKTC’ye Feribot Seferi 12 Haziran’da Başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL/Anamur(MHA)-Mersin’in Anamur İlçesi’nden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Sefer yapacak olan Piyale Paşa Deniz Otobüsü, Anamur İskelesine yanaştı. Seferler 12 Haziranda başlıyor. Feribot, törenle karşılandı. 
Garnizon Komutanı  Albay Taner  Tükel, Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Emniyet  Müdürü  Hanifi Umar, Anamur İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kadir Dölek, Mersin Büyükşehir Anamur, Aydıncık Bozyazı Koordinatörü Erdal Karan, Anamur Ticaret  ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu  Başkanı  Mehmet Tuna ve Yönetim Kurulu  Üyeleri, Yücelen Vakıfını Temsilen Mehmet Yücelen ve vatandaşlar katıldılar. 
Anamur’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Sefer yapacak olan Piyale Paşa Deniz Otobüsünün  kaptanı ve mürettebatı  çiçeklerle karşılandı. Bu seferlerin, tarım  ve turizm kenti Anamur’un dünya markası olması yolunda önemli bir adım olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Durmuş Deniz; “ Anamur halkı adına bizlerde çok heyecanlıyız. Bu feribot seferleri ile Dünya’ya açılacağız. Bildiğiniz gibi Anamur, Tarım kenti olmasının yanında, bir turizm cenneti, 17 kilometrelik sahil şeridimiz, mağaralarımız, Mamure Kalemiz, Ören Antik Kentimiz görülmeye değer yerler. Bu seferlerle Anamurda tarımın yanında turizminde canlanacağına inanıyorum.” Dedi. Kaptan Adnan Ketenci de 450 yolcu kapasiteli feribotla Anamur’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girneye, 2 saat 15 dakikatada varmayı hedeflediklerini söyledi. Daha sonra Bozyazı ilçesine kadar kısa bir tur yapıldı. Anamur Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arası seferler, 12 Haziran Çarşamba günü başlayacak. Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere, haftanın 4 günü gerçekleşecek seferlerde, Piyale Paşa deniz otobüsü Anamur İskelesinden Girne Limanına saat 11:00’de çıkış yapacak ve Girne Limanından saat 18:00’da Anamur’a dönüş yapacak.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —