Tarih: 18.05.2024 14:50

Anamurda Yıldız Muharebe Gemisi Ziyaretlere Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

MHA - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına yoğun olarak hazırlanan Anamurda, TCG Yıldız PCG 348 halkın ziyaretina açılırken, Türkiye genelinde de bu yılki özel programda, 43 gemi halkın ziyaretine açılacak, f-16’larımız özel gösteri uçuşları gerçekleştirecek. Programın Anamur bölümünde iskeleye demirleyen gemi kaptanlarını Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel karşılarken,   ziyarete açılan gemiye de halktan büyük ilgi ve beğeni geldi.  Öteyandan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl da Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen özel etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. Milli Savunma Bakanlığı Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda, 19 Mayıs etkinliklerine dair önemli bilgiler paylaşıldı.
 Bakanlık açıklamasında, “Millî Mücadelemizin başlangıcının 105’inci yıl dönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramımızı şimdiden kutluyor; başta Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele kahramanlarımız olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.
 43 Gemi Halkın Ziyaretine Açılacak
Etkinlikler kapsamında Deniz Kuvvetleri'ne bağlı yüzer unsurlar tarafından 43 gemi ile 27 liman ziyareti gerçekleştirilecek. Bu ziyaretler esnasında gemiler halkın ziyaretine açılacak, böylece vatandaşlar Deniz Kuvvetleri'nin donanımını yakından görme fırsatı bulacaklar.
 Gösteri Uçuşları ve Mehteran Konseri
19 Mayıs'ta Samsun'da Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK tarafından gerçekleştirilecek gösteri uçuşları, bayramın coşkusunu gökyüzüne taşıyacak. Ayrıca, Mehteran Birliği Komutanlığı tarafından verilecek konserle kutlamalara tarihi ve milli bir ruh katılacak.
Bu özel etkinlikler, Türkiye'nin dört bir yanında büyük bir coşkuyla kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na farklı bir renk katacak. Hem denizde hem de karada gerçekleştirilecek etkinliklerle milletimizin birlik ve beraberlik duyguları pekişecek, Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarımızın anısı bir kez daha yad edilecek.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —