Tarih: 19.09.2024 13:12

Anamur Cezaevi'nde Mevlid-i Nebi Coşkusu

Facebook Twitter Linked-in

 

MHA - Mersin Anamur Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Anamur T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda anlamlı bir konferans düzenledi. "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" başlığı altında gerçekleşen program, cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklulara manevi bir atmosfer sundu.

Konferansa Yoğun Katılım

Etkinlikte, Cezaevi Öğretmeni Fatma Özlem Kırın, Cezaevi Vaizi Hidayet Güvercin, Vaiz Süleyman Aydın Kafes, Vaiz Muhammet Yasir Çolak ve Müezzin Kayyım Kerim Toru gibi isimler yer aldı. Ayrıca, emekli cezaevi öğretmeni Recep Öz ve kurum personeli de programa katılarak destek verdi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Muhammet Yasir Çolak tarafından yapılan "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konuşma ile devam etti. Katılımcılar, peygamberimizin örnek kişiliği üzerine duygu dolu anlar yaşadı.

Manevi Atmosfer Dolu Anlar

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 2024 Mevlid-i Nebi Haftası Özel Sinevizyon gösterimi, ilahi ve kaside dinletileri ile program manevi bir atmosferde sürdü. Hükümlü ve tutukluların okuduğu Kur'an-ı Kerim hatimleri ve yapılan binlerce Salevât-ı Şerife'nin duası ile program zirveye ulaştı.

Memnuniyet Dolu Kapanış

Program sonunda, Anamur T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Osman Birol, organizasyon için memnuniyetini dile getirerek Müftülük personeline teşekkür etti. Konferans, ikramların ardından sona erdi.

Mevlid-i Nebi'nin Manevi Işığı Cezaevine Ulaştı

Bu özel etkinlik, cezaevinde yaşayan hükümlü ve tutuklular için maneviyat dolu bir gün sundu. Peygamberimizin kişiliğinin ve yaşamının örnek alınarak işlendiği bu tür programlar, toplumun her kesiminde derin izler bırakıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —