Tarih: 20.07.2024 23:09

Anamur 16. Kültür ve Muz Festivali ile Coşuyor

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL/(MHA) - Anamur, bu yıl düzenlenen 16. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali ile coşuyor. Anamur Belediyesi tarafından gerçekleştirilen festivalde bir yandan Anamur paratonerlerle havadan kaydediliyor, diğer yandan Anamuryum Antik Kenti odeonda düzenlenen sanatsal etkinliklerle devam ediyor.  Atatürk Bulvarında toplantı festivali toplantısı ve Çavuşpınarı Parkı'ndaki çelenk sunumu töreni ile başlayan festival Programına Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, İlçe Jandarma Komutanı Kadir Dölek, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Turabi Yeşilçayır, Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkanı Arif Çakırcı, İYİ Parti İlçe Başkanı Ethem Ziya Alıçlı, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfenk, siyasi partilerin yönetim kurulu Üyeleri, meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplumun temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Belediye Başkanı Durmuş Deniz, yaptığı konuşmada festivalin ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, "Tarımsal üretimin yanı sıra, tarihi ve kültürel değerler ile zengin bir mirasa sahip olan ilçemizin turizmden hak ettiği payı alır hale gelmesi için önümüzdeki dönemde önemli çalışmaları gerçekleştireceğiz. işbirlikleri ve turizm yatırımları ile ilçemizi turizmin önemli noktalardan biri haline getirmek istiyoruz. Anamurium Antik Kenti ve Mamure Kalesi gibi tarihi değerlerimizle, 17 kilometrelik sürekli sahil şeridinde, kamp alanları ve benzersiz koyları bulunan Anamur'u dünyanın bir kent olarak görebilmek istiyoruz. gerçekleşecek etkinliklere tüm etkinliklerimizi davetlisiniz.” Dedi. 2000 Yıllık Odeon'da Turizm Paneli ve Müzik Dinletisi Gerçekleştirildi
Anamur 16. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali etkinlikleri kapsamında, Anamurium Antik Kenti içindeki 2000 yıllık Odeon'da turizm paneli ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Panelde, Alaaddin Keykubat Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna ve Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gökhan Karakeçili, Anamur turizminin sorunları ve çözümlerini ele aldı. Panelin ardından yerel sanatçıların müzik dinletisi. Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, program boyunca yaptığı konuşmada, "Festivalimizde yalnızca müzik dinletisi veya konser değil, yaygın turizme, kültürden tarıma kadar her alanda bilgi sahibi olabileceğimiz önemli etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bu etkinliklere emeği geçen gösterilerimize, gösterilerimize ve tarihi Odeon'u dolduran tüm gösterilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —