Tarih: 12.03.2024 11:58

Anamur Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Öğrencileri için 500 Gün Kala Etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Anamur Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Öğrencilerine akademik olarak uygulamalı sınav programı düzenliyor. 11. Sınıf öğrencilerine düzenlenen ve sınava 500 gün kala etkinliğine öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği dikkat çekti. 
Eğitim -öğretim hayatı boyunca öğrencilerin akademik anlamda daha iyi bir eğitim almak için yapılan sınavlar önemli rol oynadığını söyleyen Okul Müdürü Ahit Akalın, Bu anlamda Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi ailesi olarak yapmış olduğumuz LGS deneme sınavı etkinliğinin öğrencilerimizin ideallerine ulaşmasında önemli katkısı olduğuna inanıyoruz. 
LGS’ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.” Dedi. 
Fen Lisesi olarak bu uygulamayı 5 yıldır gerçekleştirerek geleneksel hale getirdiklerini kaydeden Akalın; “ Uyguladığımız ‘Sınava 500 gün kala’ program, net bir hedefe sahip olmanın sınav başarısı üzerinde etkisi büyüktür ve öğrenciyi motive eder. Ancak belirlenmemiş hedef, başlı başına bir stres nedenidir. 
Bu durumu dikkate alarak 11. Sınıf öğrencilerimizin sınav yolculuğunda, 500 günlük eylem planımızı hazırlayıp, harekete geçtik.” Dedi. Bunun için öncelikle her gruba bir koç öğretmenin rehberlik edeceği 6  kişilik öğrenci grubu oluşturduklarını kaydeden Akalın, bu öğrencilerimize aynı zamanda  ilk 50 bine girmiş öğrencilerimizden sınav yolculuklarında onları başarıya götüren tecrübelerini paylaştıkları videolar izlettiklerini söyledi. 
12. Sınıf öğrencilerinden daha sonra kendilerine ‘İyi ki yapmışım’ ve ‘keşke yapmasaydım’ noktasında duygu ve düşüncelerini içeren mektuplar aldıklarını vurgulayan Anamur Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın; “Sınav öğrencisini hedefine ulaştırma konusunda, her biri yetkinliğini ortaya koymuş, alanında uzman öğretmenlerimiz sınav stratejilerini belirleme, duygu yönetimi, zamanı etkili kullanma gibi öğrencilerimiz için 500 gün boyunca, onlara destek olacak bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.  
Bu sayede öğrencilerimiz hedeflerini belirlediler. Hedeflerini balonlara yazdılar, gök yüzüne uçururken gözlerini ve gönüllerini hem iyi insan olmak, hem de hedeflerine ulaşmak için zirveye diktiler. Eğitim -öğretim hayatı boyunca öğrencilerin akademik anlamda daha iyi bir eğitim almak için yapılan sınavlar önemli rol oynar. 
Bu anlamda Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi ailesi olarak yapmış olduğumuz LGS deneme sınavı etkinliğinin öğrencilerimizin ideallerine ulaşmasında önemli katkısı olduğuna inanıyoruz. LGS’ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz." dedi. 

 

  



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —