Tarih: 24.05.2024 15:51

Anamur İskelesinde Nusret Mayın Gemisine Halkın Ziyareti Yoğun Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL/ (MHA)-Mersin’in Anamur İlçesi İskelesinde halkın ziyaretine açılan Nusret Müze gemi, vatandaşın ve öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Öğrenciler, hem gemiyi gezdiler, hem de refakatçi komutandan bilgi aldılar. 
Ziyarete Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel ve Liman Başkan Vekili Hüseyin Demir de ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kaymakam Bilal Bozdemir ve Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, geminin hatıra defterini imzaladılar. 
“Bugün Nusret Müze Gemisini, Anamur İlçemizde, Anamur Limanında ağırlıyoruz. Nusret Mayın Gemisi, tarihte, Çanakkale savaşları sırasında çok  önemli bir rol oynamış, Çanakkale seferinin seyrini değiştirmiş ve 18 Mart 1915’te, Türk Donanması’nın zaferi ile sonuçlanmasına çok önemli bir katkı sağlamıştır. 
Nusret Mayın Gemisi, 7-8 Mart 1915 tarihinde karanlık limanına döşediği 26 mayınla,  müttefik donamasına ki, o zamanki, bu donanma, Dünya’nın bir araya getirebildiği en büyük donanma. Çok güçlü bir donanma. Bu donanmaya büyük zayiatlar verdiriyor ve savaşın, harekatın seyrini değiştiriyor. Bu harekatı gerçekleştiren gemi komutanı Yüzbaşı Hakkı Bey, Mayın Grup Komutanı Binbaşı Nazmi Bey. Kendilerini rahmetle anıyorum. 
Mürettebatına Allah’tan rahmet diliyorum. Onları her zaman minnetle anacağız, ruhları şad olsun. Anamur halkımıza,” Dedi. 
Gemiyi 150 öğrencisi ile ziyaret eden Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Naci Şen de böyle bir etkinliğin Anamurda gerçekleştirilmesinden dolayı hem bir öğretmen olarak hem de öğrencileri adına memnun olduklarını dile getirdi. 
Haberimizi Faydalı Buluyorsanız  Lütfen  Paylaşın





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —