Tarih: 07.07.2024 01:11

Anamur-Girne 90 Dakika: Yücelen Vakfı Anamur’u Kıbrıs’a Açtı

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Türkiye Genç İş adamları Derneği (TÜGİAD)’nin önceki dönem efsane başkanı Dr. Ali Yücelen ve Yücelen ailesi, toplumsal çalışmalarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. 
Ali Yücelen tatile gitmek isteyenleri Akdeniz’deki Türk Adası Kıbrıs’a davet etti. Kurdukları Yücelen Vakfı ile eğitimden sağlığa, kültürden sosyal projelere kadar birçok alanda faaliyet gösteren aile, Anamur feribot iskelesini yeniden devreye alarak önemli bir adım attı. Bu sayede Anamur, Kıbrıs’a en yakın nokta haline geldi.
 Anamur’dan Girne’ye Feribot Seferleri
Yıllardır çürümeye terk edilen Anamur feribot iskelesi, Yücelen Vakfı'nın çalışmalarıyla yeniden canlandı. Dr. Ali Yücelen, feribot seferleriyle binlerce kişinin her gün sadece 90 dakika gibi kısa bir sürede Girne’ye ulaşabildiğini belirterek, “Tatile gidecek vatandaşlarımızı Akdeniz’in ortasındaki Türk adası Kıbrıs’ımıza davet ediyoruz” dedi.
 Rüştü Kazım Yücelen’in Anısına
Yücelen ailesi, Anamur’un yetiştirdiği ve ülkemize değerli hizmetleri bulunan merhum Rüştü Kazım Yücelen’in anısına yıllardır hem Anamur’da hem de Türkiye’nin farklı noktalarında hayırlı işlere imza atıyor. Bu hayırlı çalışmaların kurumsallaşması için 2020 yılında kurulan Yücelen Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı, hayır işlerine kesintisiz olarak devam ediyor.

 Ekonomik Kalkınma ve Özgürlük
Dr. Ali Yücelen, Atatürk’ün "Ekonomik kalkınma olmazsa, özgürlük de olmaz" sözünü hatırlatarak, Anamur’un kalkınması için ellerini taşın altına koyduklarını belirtti. Yücelen ailesi, Mersin ve Kıbrıs’ta yatırımları bulunan şirketleriyle Anamur’a feribot seferlerini getirmek için büyük bir işbirliği sergiledi. Anamurlu iş insanlarını da projeye dahil eden aile, yüzde 10’luk bir hisseyi bila bedel Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’na hibe etti. Dr. Yücelen, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir ve Anamur Ticaret Sanayi Odası Başkanı’nın bu projenin gerçekleşmesinde büyük emekleri olduğunu vurguladı.
 Feribot Seferleri Büyük İlgi Görüyor
Feribot seferlerinin büyük ilgi gördüğünü dile getiren Dr. Yücelen, 1,5 saat süren deniz yolculuğunun herkes tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti. Hızlı ve konforlu feribot yolculuğu sayesinde Kıbrıs ile Türkiye arasında Anamur üzerinden bağlantı kuruldu. Yücelen, Kıbrıs’a gitmek isteyen vatandaşların pasaporta ihtiyaç duymadan TC kimlik kartlarıyla tatil yapabileceklerini belirterek, “Yunan adalarına da gidin, ama gelin sizi Akdeniz’in en güzel Türk adasına götürelim” dedi.
 Yücelen Vakfı’nın Vizyonu
Yücelen Vakfı, gençlerin ufkunu açan eğitim çalışmaları ve sosyal projeleriyle topluma değer katmaya devam ediyor. Dr. Ali Yücelen, vakfın öncelikli hedeflerinden birinin gençlere eğitim fırsatları sunmak olduğunu belirtti. Vakıf, Anamur’un ve Türkiye’nin kalkınması için yatırımlarını sürdürüyor ve topluma fayda sağlayan projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.
 



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —