Tarih: 19.05.2024 15:02

Anamur da Önce 19 Mayıs Kutlaması Sonra Gemileri Ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL/(MHA)-Mersin’in Anamur İlçesi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma vapuru ile Samsun’a çıkışının 105. Yıl dönümü, önce temsili olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamalarında temsili olarak canlandırıldı, sonra Anamur İskelesinde TCG Yıldız PCG 348  savaş gemisi halkın ziyaretine açıldı. 
 

Törene Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede  daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Anamur Cumhuriyet eski meydanında kortej yürüyüşü ile başlayan töreni,  İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Doğan Kuz’un Yeni Cumhuriyet Meydanı’nda Anıta çelenk koyması ile devam etti. Törenin Anamur Atatürk Şehir Stadyumundaki kısmı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. İlçe Spor Müdürü burada yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmada, 19 Mayıs’ın gençlik, gençliğin de gelecek demek olduğunu belirterek; “Temeli, 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan ‘Milli egemenlik ilkesi ile birliğimiz, bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.” Dedi. Atatürk’ün gençliğe hitabesi yine gençler tarafından okundu. 
Anamur Halk Eğitim Müdürlüğü usta öğreticilerinin eğittiği öğrencilerin ve okulların gösterileri, törende göz doldurdu. Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsuna çıkışını canlandıran gösteri, vatandaşlar ve protokol tarafından ayakta alkışlandı. 
!9 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile Deniz Kuvvetlerine bağlı TCG Yıldız P348 numaralı Deniz Fırkateyni ve Sahil Güvenlik komutanlığı asayiş gemisi vatandaşın ziyaretine açıldı. Gemileri Anamur Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel karşıladı. Gemilerin vatandaş tarafından yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Kaymakam Bilal Bozdemir, 24 Mayısta da Nusret Mayın gemisinin Anamur da halkın ziyaretine açılacağını söyledi. Belediye Başkanı Durmuş Deniz de gemilerin halkın ziyaretine açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Gemileri ziyaret eden vatandaşlar görevli subaylar tarafından bilgilendirildiler. 



 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —