Tarih: 02.07.2024 18:22

Anamur Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Facebook Twitter Linked-in

. MHA - Anamur Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz’in Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplandı da Anamur Kent Konseyi’nin tavsiyesi ile alınan meclis kararı doğrultusunda düğün, nişan ve özel günlerde havai fişek atılması yasaklandı. 
8 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında belediyeye ait 2 adet ekskavatör ve bir adet silindirin satışı için belediye encümenine yetki verildi. Satışa çıkartılması planlanan iş makineleri ile ilgili meclise bilgi veren Başkan Deniz; “ Belediyemizde ekonomik ömrünü tamamlamış ve sürekli arıza çıkartan 3 adet iş makinesinin satışının yapılmasını düşünüyoruz. Normalde hurdaya ayırıp hurda niteliğinde bir satış yapılması gerekiyor ancak biz bu araçları hurda demir olarak değil de kullanılabilir olarak ihaleye çıkıp daha yüksek fiyatlara satmayı hedefliyoruz” dedi. Yapılan oylamada iş makinelerinin satışının yapılabilmesi için belediye encümenine oy çokluğu ile karar verildi.

Anamur’da Havai Fişek Yasaklandı
Anamur Kent Konseyi tarafından alınan tavsiye kararı doğrultusunda ilçede gerçekleştirilen düğün, nişan ve özel organizasyonlarda gürültü ve ses kirliliği yaptığı gerekçesiyle havai fişek atılmasının yasaklanması talebi Anamur Belediye Meclisi tarafından görüşüldü. Konu ile ilgili meclise bilgi veren Başkan Deniz; “ Anamur Kent Konseyimiz tarafından tavsiye niteliğinde alınan bu karar doğrultusunda özellikle düğün, nişan ve özel günlerde havai fişek atılmasının yasaklanmasını istiyoruz. Hem çevre kirliliğinin hem de gürültü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla bu kararın alınması gerektiğini düşünüyoruz. Alacağımız kararın ardından düğün salonlarına, organizasyon şirketlerine bu kararı tebliğ edeceğiz. Ayrıca yine gürültü kirliliği ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde İlçe Kaymakamlığımız ile birlikte ilçemizde eğlence mekanı işleten esnaflarımızla bir araya geldik. Özellikle sahil bölgemizde eğlence mekanlarına yakın alanlarda yaşayan vatandaşlarımızı rahatsız etmeyecek şekilde düzenlemeler yaparak gürültü kirliliğini en aza indirmeyi düşünüyoruz.” dedi. Yapılan oylamada havai fişeğin yasaklanması kararı oy birliği ile alındı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —