Tarih: 28.05.2024 12:35

Anamur Akpınar ve Halkalı Yayla Sakinlerinden Başkan Seçer’e Teşekkür

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süredir su sıkıntısı çeken Akpınar ve Halkalı Yayları sakinlerine yönelik çalışmaları sonuç verdi. Buralarda yaşayan vatandaşlar, Başkan Vahap Seçer ve ekibine, yıllardır süren su sorunlarını çözmeleri ve sundukları diğer hizmetler için teşekkür etti.
 "Bölgede Su Sorunu Ortadan Kalkacak"
Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen “Anamur İlçesi Halkalı Yaylası İçmesuyu İsale ve Şebeke İşi” kapsamında yaklaşık 10.892 metre uzunluğundaki içmesuyu hattı tamamlanarak, Çukurabanoz Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Halkalı Yaylası’na kesintisiz içmesuyu sağlanmaya başlandı.
 MESKİ Anamur Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışmalar kapsamında, Akpınar Yaylası'nda yaşanan su rezervi yetersizliği sorunu da sondaj çalışmaları ile çözüldü. Yapılan sondajlarda 14 litre/sn su rezervine ulaşıldı. Bu sayede, yaz aylarında nüfusun üç-dört katına çıkması nedeniyle yaşanan su yetersizliği sorununun giderilmesi hedefleniyor.
 Vatandaşların Teşekkürleri
Su sorununun çözülmesi, Akpınar ve Halkalı Yayları sakinleri tarafından büyük sevinçle karşılandı. Vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e, Büyükşehir Koordinatörü Erdal Karan'a ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler. Bir mahalle sakini, "Yıllardır su sıkıntısı çekiyoruz. Yaz mevsiminde üç-dört katına çıkan nüfus nedeniyle depolama sistemiyle verilen su yetersiz kalıyordu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e iletilmek üzere Koordinatör Erdal Karan’a sorunlarımızı ilettik. Erdal Bey de sorunumuzla yakından ilgilenerek çözülmesi için çalıştı. Vahap Başkanımıza, Büyükşehir Koordinatörü Erdal Karan’a ve sorunun çözümünde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
 Sahada İncelemeler ve Destek
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Akpınar ve Halkalı Yayları’ndaki su sorununu çözmek için yaptığı çalışmalar yerinde incelendi. Bu incelemelerde, Mersin Büyükşehir Anamur, Bozyazı ve Aydıncık Siyasi Koordinatörü Erdal Karan, Büyükşehir Belediyesi Anamur Şube Müdürü Nazım Toprak, MESKİ Anamur Şube Müdürü Murat Yılmaz, Anamur CHP İlçe Başkanı Arif Çakıcı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, muhtarlarla bir araya gelerek vatandaşlarla buluştu ve çalışmaları yerinde gözlemledi.
Sorun Çözüldü, Vatandaş Rahat Bir Nefes aldı
Akpınar ve Halkalı Yayları’ndaki su sorununun çözülmesi, bölge sakinleri için büyük bir rahatlama ve mutluluk kaynağı oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu başarılı çalışması, yerel yönetimin vatandaş odaklı hizmet anlayışını ve sorunları çözme konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Başkan Vahap Seçer ve ekibi, su sıkıntısının giderilmesi başta olmak üzere, yol ve evde sağlık hizmetleri gibi pek çok alanda yaptıkları hizmetlerle vatandaşların takdirini kazandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —