• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Anadolu Grubu çalışanları “Bi-Fikir”leri ile 8 yılda 860 milyon TL’nin üzerinde değer üretti

Anadolu Grubu, inovasyon programı Bi-Fikir kapsamında çalışanlarının yenilikçi fikirlerini ödüllendirmeye devam ediyor.

EKONOMİ 17.11.2022 12:48:34 1038
Anadolu Grubu çalışanları “Bi-Fikir”leri ile 8 yılda 860 milyon TL’nin üzerinde değer üretti
Haberi Sesli Oku

Anadolu Grubu, inovasyon programı Bi-Fikir kapsamında çalışanlarının yenilikçi fikirlerini ödüllendirmeye devam ediyor. 2015 yılından bu yana 6.526 hızlı uygulama ve 2.355 projenin hayata geçirildiği programda 8 yılda yaratılan toplam değer 860 milyon TL’yi aştı. Bi-Fikir Festivali’nde konuşan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Bi-Fikir, Grubumuz ve paydaşlarımız için değer üretme sistemimizin çok önemli bir mekanizması, yenilikçi ve girişimci yaklaşımımızın en önemli sembolü haline geldi” dedi. 

 

Anadolu Grubu çalışanlarının yaratıcı fikirlerini özgürce sunabildikleri, fikirleriyle tüm Grup şirketlerine katma değer sağladıkları inovasyon platformu Bi-Fikir, bu yıl 8. kez düzenlendi.  Anadolu Grubu’nun kurumsal değerlerinden biri olan girişimci bir ruhla yeniliğe öncülük etme yaklaşımının en önemli simgesi olan Bi-Fikir’de bir kez daha Grup çalışanlarının fikirleri projelendirildi, yenilikçi birçok ürün ve hizmet geliştirildi. 2022’de “Çeviklik” ana temasıyla dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve insan odaklılık konularına dikkat çekilen Bi-Fikir’de finale kalan ekipler, Anadolu Efes Spor Kulübü’nde düzenlenen Bi-Fikir Festivali’nde projelerini tanıttı. 2022 programında “Mucitler” kategorisinde Big.e projesi ile Anadolu Isuzu, “Kaşifler” kategorisinde ise Bebekleri Koru projesi ile Anadolu Sağlık Merkezi birinci oldu. 

 

“8 yılda 43 binden fazla fikir ürettik”

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Bi-Fikir Festival’inde yaptığı konuşmada, “İçinde bulunduğumuz dönemde, iklim değişikliği, pandemi, ekonomik krizler ve savaşlar gibi pek çok olumsuz faktör, küresel anlamda mevcut işleyiş şekillerinin sürdürülebilirliğini sorgulatıyor. Toplumsal, çevresel ve teknolojik alanlarda oluşan kapsamlı değişim, hepimizi derinden etkiliyor. Ortak geleceğimiz için dayanıklılığımızı artıracak, elimizi güçlendirecek fikirlere, projelere ve stratejilere her zaman olduğundan daha çok ihtiyaç var. Bi-Fikir, Grubumuz ve paydaşlarımız için değer üretme sistemimizin çok önemli bir mekanizması, yenilikçi ve girişimci yaklaşımımızın en önemli sembolü haline geldi. 8 yılda 43 binden fazla fikir ürettik” ifadelerini kullandı. Tuncay Özilhan sözlerini, “Belirsizliklerin ve istikrarsızlıkların hakim olduğu dünya ve ülke gündemlerinin ortasında, her daim yenilikler üretebilme, kendi içimizden yeni değerler, yepyeni çözümler çıkarabilme kapasitemiz bizleri çok güçlü kılıyor. Koşullar ne olursa olsun, daha iyisi için çalışmaya hep birlikte devam edeceğiz diyerek tamamladı.   

 

“Bi-Fikir’e başvurusu yapılan her fikir, geleceğimiz için bir yatırım niteliği taşıyor” 

Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu, Bi-Fikir programının Anadolu Grubu’nun girişimci ruhunun ve yeniliğe dönük yüzünün en önemli simgelerinden biri olduğunu söyledi. Zorlu, “Programımız çalışanlarımızın katkılarıyla her yıl daha da güçleniyor. Anadolu Grubu’nda yeniliği cesurca destekleyen, gelişime öncülük etmeyi prensip haline getiren, değişimi kucaklayan yaklaşımımız bizleri her zaman güçlü kılıyor. Bi-Fikir kapsamında 8 yıldır yapılan çalışmalarla ürettiğimiz değer 860 milyon TL’yi aştı. Bu değer, projeye ve uygulamaya dönüşen fikirlerle, her geçen gün artıyor“ dedi. 

Anadolu Grubu şirketlerinin, yenilikçi ve sürdürülebilir ürünler ile hizmet ve iş modelleri üretmeye devam ettiğine değinen Zorlu, “Ürettiğimiz fikir, proje ve değerlerle aslında her şeyden önce ortak geleceğimiz için çalışıyoruz. Bi-Fikir’e başvurusu yapılan her fikir, aslında geleceğimiz için bir yatırım niteliği taşıyor. Dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve insan odaklı çalışmalar, Bi-Fikir’de de en önemli başlıklarımız arasında olmaya devam edecek. Bu alanlarda işimize, dünyamıza ve paydaşlarımıza değer katacak fikirler üretmeyi, çalışmalar yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.   

 

Toplam 6.526 hızlı uygulama ve 2.355 proje hayata geçirildi 

Bi-Fikir inovasyon programının 8. yılında, yapılan çalışmalarla toplamda 43.341 fikre ulaşıldı. Toplam 6.526 hızlı uygulama ve 2.355 proje hayata geçirildi.. 2015’te Türkiye’de başlanan çalışmalar Anadolu Grubu’nun tüm yurtdışı şirketlerine ve son 4 senedir de Türkiye’deki tüm üniversitelere açıldı. Bi-Fikir Festivali finali canlı yayınla, Anadolu Grubu’nun Türkiye’de ve yurtdışında yer alan bütün operasyonlarındaki çalışanlarına ulaştı. Fikirler, Grup şirketlerinin çeşitli fonksiyonlarındaki çalışanlarından oluşan bir jüri tarafından değerlendirildi. Bu yıl “çeviklik” ana temasıyla gerçekleştirilen programda, şirketlerin başarılı bulunan temsilcileri, yarı finalde, yeni ürün ve hizmet, sürdürülebilirlik, dijitalleşme, sosyal sorumluluk, maliyet azaltma, verimlilik, satış, pazarlama ve üretim alanlarında gerçekleştirdikleri projelerini sundu. Bi-Fikir 2022 yarı finalde şirketlerini temsilen “Kaşif” ve “Mucit” kategorilerinde toplamda 26 proje yarıştı. Finalde bu projeler arasından jüri tarafından seçilen 3 Kaşif ve 5 Mucit, sahnede projelerini anlattı.  Ayrıca, öğrencilere; inovasyona önem veren, teknolojiyi kullanan bir ortamda kariyer fırsatı sunan Bi-Fikir KAP kapsamında ilk üçe giren projeler de Bi-Fikir Festivali’nde tanıtıldı. Bi-Fikir KAP’a 4 yılda 174 üniversitenden toplam 907 proje önerisi geldi. 


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

Gönülden Sevenler ile Hayatınızı Değiştirin

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Albatros Kuşundan İnsanlığa Sunulan Muhteşem Efsane

MHP’li Uysal: Mersin Afet Bölgesi İlan Edilmeli

Gülümsemenin Psikolojik Etkileri Nelerdir ?

Meteorolojiden Anamur-Silifke Arası Fırtına Uyarısı

Efendi Derneği ile Yardımlarınıza Yön Verin: Kurban Bağışı, Su Kuyusu ve Zekat Bağışı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Türkiye'de Çocuklar İçin Altı Bileşenli Karma Aşı Uygulaması Başladı​

Dünyamızın Genel İstikrarı Tehdit Altında

ABD-Çin Rekabeti Tayvan Üzerinden Jeopolitik Krize Dönüşüyor

2025 Küresel Riskler Raporu: Devletler Arası Silahlı Çatışmalar Zirvede​

Kendi Elimizle oluşturduğumuz İklim Krizi Sağlığımızı Nasıl Tehdit Ediyor?

Dünyamız Küresel Ekonomisi ile Zorlu Sınavlarla Karşı Karşıya

ABD-Çin Ticaret İlişkilerinde Yeni Bir Dönem mi Başlıyor?

Kahve Bahane

Kırık Saatin Sırrı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

Altın Fiyatlarında Yükseliş Sürüyor

Euro TL Karşısında Değer Kazanmaya Devam Ediyor

Dolar Kuru 38,06 Seviyesinde, Yükseliş yüzde 0,38

BIST 100 Endeksi 9286,42 Puanla Kapanışını Gerçekleştirdi

Atıl Malzemeler MBB Geri Dönüşüm Atölyesinde Hayat Buluyor

Mersinli Kuyumcular, Yeni Sezon Vitrinlerini IJS Istanbul Jewelry Show İle Yenileyecek

Anamur Gümüş Koleji Öğrencilerinden Polisimize Pastalı Kutlama

Abiye Modasında 2025'in Öne Çıkan Renkleri ve Tasarımları

ABD ile Çin Arasındaki Artan Gerilim Küresel Piyasaları Olumsuz Etkiliyor​

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

Yükleniyor

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

İsrail Suriye'deTürkiye'nin Etkisini Sınırlamayı Amaçlıyor​

İsrail, Gazze'ye Yeniden Saldırdı: Ateşkes Bozuldu, Bölge Alarmda

Antalya'da Filistin İçin Barış Masası Kuruldu

Anamur’da Türk Polis Teşkilatının 180. Yılında Anlamlı Tören

Jandarma’dan Polis Haftası’na Anlamlı Ziyaret

Mersin’de Jandarma Kaçaklara Göz Açtırmıyor!

Kaymakam Bozdemir'den Türk Polis Teşkilatının 180. Yıl Dönümüne Özel Mesaj​

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

Öğrenci Kimlik Kartı Kayıp İlanı

Silifke’de 15 Öğretmene Model Uçak Eğitimi Sertifikası Verildi

Öğretmenler günü öncesi çocukların öğretmenlerine olan sevgi ve özgüven bağlarını arttıralım

Yeni Dünya Zirvesi: Gençlere Yeni Dünyanın Kapılarını Araladı

Lidya Grup, SIGN İstanbul 2024’de global markaların yeni ürünleri ile teknoloji şovu yapacak

KARİYER MERKEZİ İŞ GÜCÜ PİYASASININ FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR

BÜYÜKŞEHİR’İN KURSLARI SAYESİNDE 3 ÜNİVERSİTEYİ DERECEYLE KAZANMAYI HAK ETTİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 30 13 7 10 12 49
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
9.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
17.Sivasspor 31 8 16 7 -12 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.