-
BIST 100
15975,48%-1,92
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,69% -0,47
-
GRAM ALTIN
7238,40% 0,46
-
Ç. ALTIN
11627,35% -1,17
Akşener'den deprem bölgesi için salgın hastalık uyarısı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’ın Antakya ilçesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’ın Antakya ilçesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
Yaşanan büyük felaketten sonra deprem bölgelerini il il, ilçe ilçe ziyaret ettiklerini belirten Akşener, “Depremin ilk saatlerinde önce milletvekili arkadaşlarımızı bütün il ve ilçelere dağıttık. Oradan gelen bilgiler ışığında İYİ Parti'yi bir STK'ya çevirerek yardım organize ettik. Sahadan gelen bilgileri de gerekli mercilere de bildirerek çözülmesini sağladık. Doğru bilgileri alıp kendimiz çözebiliyorsak kendimiz çözdük, çözemediklerimizi de ilgili makamlara bildirip takibini yaptık. Biz kendimize böyle bir görev edindik” dedi.
Devletin bilgisi dahilinde her bir enkazın ister sivil ister devlet görevlisi 2 kişiye zimmetlenmesi gerektiğini belirten Akşener, 'Devlet memuru olabilir, asker olabilir, polis olabilir, gönüllü sivil olabilir ama devletimizin bilgisi dahilinde enkazı iki kişiye zimmetlememiz lazım' ifadesini kullandı.
Hala canlı kurtarılan vatandaşlar olduğuna dikkat çeken Akşener, arama-kurtarma faaliyetlerinin bitirilmemesi gerektiğini vurguladı.
Deprem bölgesinde çöp sıkıntısı olduğuna da işaret eden Akşener, 'Biz bunları 99 Kocaeli depreminde yaşadık. Tecrübeyle konuşuyorum. O nedenle toplama imkanı yoksa, organizasyonlar yapılamıyorsa, derhal kireç atılması lazım. Aksi takdirde kemirgenler başlar ve salgın hastalıklar devam eder. Hawaii'de olan depremde çöp meselesinden oluşan salgın hastalıklarda 22 bin kişi hayatını kaybetti. Dolayısıyla buna dikkat etmemiz lazım' değerlendirmesini yaptı.
Deprem bölgesindeki tuvalet ihtiyacının altını çizen Akşener, konteyner evlere de derhal geçilmesi gerektiğini dile getirdi.
Cenazelerin defin işlemi için kefene ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Akşener, hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğüne işaret ederek ısınmanın önemini dile getirdi.
'Çocuk ilaçlarına ihtiyaç var. Bazı bölgelerde ishal başladı' diyen Akşener, 'Onun için de çocuklarımızı anneleriyle birlikte mutlaka tahliye etmemiz gerekiyor. Erkek arkadaşlarımız cenazelerinin başında kalabilir. Erkek arkadaşlarımız arama-kurtama çalışmalarına katılabilir ama anne ve çocukların depremden etkilenmeyen illere götürülmesi lazım. Biz İYİ Parti olarak hem Antalya’da hem İstanbul'da hem de Ankara'da bu manada bir çalışmanın içindeyiz. Tahliye yapmaya çalışıyoruz' şeklinde konuştu.
Deprem bölgesindeki güvenlik konusuna değinen Akşener, “Evlerin içinde ziynet eşyaları var. Onların da muhafaza edilmesi lazım. Daha fazla güvenlik görevlisinin deprem bölgesinde asker ve polis sevkiyatının yapılması lazım. Çünkü hem yağma hem güvenlik açısından çok önemli' dedi.
Akşener şöyle devam etti:
'Mutlaka ve mutlaka, özellikle Hatay’dan başlayarak tüm Türkiye'de şu an itibariyle toprak ve mülk satışının yabancıya yasaklanması lazım. Bunun takipçisi olacağız. Ne dediğimi Hataylılar anlıyor. Onun dışında çok acele ihtiyaçlarınızı giderecek, 10 bin lira evet güzel ama bunun devamı lazım. Birçok insan işlerinden oldu. Evlerin hangi süre içerisinde yapılacağının bildirilmesi lazım. Annesini, babasını kaybetmiş çocukları Allah rızası için her birinizden rica ediyorum mutlaka devlete teslim edin. Depremden etkilenmemiş dışarıda yaşayan ailelerin organizasyonları var, STK'ların organizasyonları var ama onların başına devletin mutlaka sosyal hizmetlisini koyması lazım.”
Hibya Haber Ajansı
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
7 Mart Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: Gözler Büyük İkramiyede!
Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nde Çalışmalar Haziran’da Başlıyor
Yükleniyor


