Tarih: 07.02.2023 12:30

Aksakal: ″Sözün bittiği yerdeyiz″

Facebook Twitter Linked-in

Aksakal, dün 04.17’de tarihte ender rastlanan bir doğal afetle karşı karşıya kalındığını ifade ederek, “Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki ana deprem ve ardından yaşanan onlarca artçı sarsıntıyla on binlerce canımız göçük altında kaldı. Manzarayı tarifleyebilmek için kelime dağarcığımın yetmediğini belirtmek isterim. Yitip giden canlarımız var, beton yığınları altında kurtarılabilmeyi umut eden ve bekleyen canlarımız var. Sözün bittiği yerdeyiz.” dedi.

Afette hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, Türk milletine başsağlığı dileyen Aksakal,  “Yaralılarımıza acil şifalar, sağ kurtulan ve kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimize sabır, metanet ve tabii ki şans diliyorum. Allah yardımcımız olsun.” diye konuştu.

Aksakal, afete ilişkin sosyal medyadaki paylaşımlar hakkında, “Herkes, özellikle kendisini göstermeye çalışan siyasetçi, gazeteci, sanatçı, akademisyenlere sesleniyorum. Göçük altında yardım isteyenlerin mesajları sizlerin goygoylarınız arasında kaybolup gidiyor. Hiç olmazsa bugün bu huyunuzdan vazgeçin. Kabul edelim ki milletçe büyük bir badirenin tam da ortasındayız.” ifadelerini kullandı.

Demokratik Sol Parti olarak başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Sinop İl Örgütleri olmak üzere güçlerinin yettiği oranda yardım malzemelerini toplayıp ilgili kuruluşlar aracılığıyla depremzedelere ulaştırılmasına gayret gösterdiklerinin altını çizen Aksakal, şunları kaydetti:

“Buradan tüm partililerimize, tüm Demokratik Solcu arkadaşlarıma ve bizi gören herkese çağrımız şudur. Bulunduğumuz yerdeki en yakın Kızılay Kan Merkezine giderek kan verelim. Bütün üyelerimizi kan vermeye sevk edelim. Resmi kurumların yönlendirmelerine göre hareket ederek gönüllü olarak verilen çalışmalarda yer alalım. Isınma ve giyecek ihtiyaçlarına katkı koymak amacıyla temiz ve kullanılabilecek özellikte eşyalarımızın yanında genel tüketim ihtiyaçlarına yönelik malzemeleri de örgüt binalarımızda toplayıp şehrimizdeki ilgili kurumlarla 168 çağrı merkezini arayarak topladığımız eşyaları teslim edelim.”

Aksakal, “Ulusça el ele olalım, hiç olmazsa şu an kimse kimseden yakınmasın.” diyerek,  “Evet, birlik olalım ama deprem ülkesinde yaşadığımızı unutmadan ve bugünden başlayarak bundan sonrası için tedbir alınmalıdır. Yağmacılara dikkat edilmeli, gerekli önlemler iç güvenlik güçlerimizce zaman geçirmeden alınmalıdır. 7 gün ulusal yastayız. Devletimiz ve milletimiz sağ olsun, Allah hiçbir millete ve insanlık alemine bir daha böyle felaketler yaşatmasın.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —