• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

AK Parti Sözcüsü Çelik: ″Osmanlı Devleti'de, Türkiye Cumhuriyeti'de bizimdir″

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK sonrası açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 12.09.2022 16:38:56 832
AK Parti Sözcüsü Çelik: ″Osmanlı Devleti
Haberi Sesli Oku

AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklaması şöyle:

'İç güvenlik ve iç siyaset ile ilgili gelişmeler, tabi Türkiye’nin dış güveliği ve iç güvenliği bir bütündür. Türkiye’nin içerisinde huzur ve güven ortamını sağlamakta gösterdiği başarı açık bir konudur. Aynı zamanda dış güvenlik konusunda da çok önemli adımlar, yeni mesafeler katedilerek elde ediliyor. Tüm bunları kapsamlı bir şekilde MKYK’da değerlendiriyoruz.

Bugün tarihimiz açısında acı bir günün yıl dönümü. 12 Eylül Darbesi’nin yıl dönümü. 12 Eylül Darbesi, nesilleri yok eden, Türkiye’nin kazanımlarını bertaraf eden, berhava eden milli egemenliğine, Türkiye’ye yapılmış suikast girişimlerinin dönüm noktalarından bir tanesiydi.

27 mayısta başlayan süreç, 15 Temmuz'a kadar bu çizgide geldi. Bunların hepsi vatanseverlik adına yapıldığı söylendi. Ama her zaman söylediğimiz gibi milli egemenliği ortadan kaldıran hiçbir girişim, sebebi ne olursa olsun asla bir vatanseverlikle izah edilemez. Milli egemenlik düşmanlı, millet düşmanlığı, devlet düşmanlığıdır.

Acı hatıra 15 Temmuz’da milletimizin büyük bir direniş sergilemesiyle başka bir boyuta ulaştı. Her zaman darbelerin bertarafında demokrasiye sahip çıkan milletimiz, 15 Temmuz gecesi şehitler, gaziler vererek, demokrasisine ve devletine büyük bir fedakarlıkla sahip çıktı.

Türkiye’nin demokrasisi olgunlaşmış bir demokrasidir. Güçlü bir cumhuriyetiniz var. Darbenin ve darbeciliğin vatan hainliğinden hiçbir farkı yoktur.

İzmir’in düşman işgalinden kurtarılmasının yıl dönümünde belediye başkanının yaptığı konuşma ile ilgili olarak, önümüze şöyle bir tablo geliyor. Maalesef Türkiye’de kimlik krizi tetiklemeye çalışanların kullandığı enstrümanlarından birisi, Osmanlı Devleti ve Türkiye cumhuriyetini kavga ettirmek. Halbuki, Osmanlı Devleti de bizimdir Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir.

Doğru olan yaklaşım şudur, güzel İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde, işgalcilere o zamanki mezalimi gerçekleştirilen Yunan güçlerine söylenmeyen sözün, tarihimize söylenmesidir. Orası tarih platformu değil. Orası, işgalden kurutuluşunun yıl dönümünün kutlandığı bir zamandı. Dolayısıyla, işgalcilere karşı olan duruşumuzu anlatılması gerekirken bunun içeriye yönelik bir tartışma haline çevrilmesi, son derece sakıncalıdır. Son derece şuursuzluktur. Ardından atılan adımlar da bu şuursuzluğun devamı olarak önümüze gelmiştir.

Bazı siyasetçi arkadaşlarımız, bu bağlamda söylenen sözlerin, Atatürk’ün sözleriyle benzerliğini ifade ederek biz cevap vermeye çalışıyorlar. Atatürk’ün söylediği sözlerin bağlamından koparılarak bu şekilde konumlandırılması tabii ki bir istismar siyasetidir.

Nihayetinde Atatürk ve silah arkadaşları, ülkemizin işgal edilmesine karşı en büyük mücadeleyi vermiş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar gelen o büyük safhaları tek tek zaferle sonuçlandırarak bir sonuca ulaştırmış büyük bir mücadelenin kahramanlarıdır.

Aynı zamanda kurucu Cumhurbaşkanımız, devlet başkanımızdır. Tüm bu tabloya bakıldığı zaman, şunun hiçbir zaman unutulmaması gerekir ki, bizim herhangi bir ilimizdeki bir pide fırını kadar yaşı olmayan devletlerin bile kendilerine bir geçmiş üretmek için, ne kadar gayret sarf ettiğini bazı ziyaretlerimizde görüyoruz.

Siz, Türkiye Cumhuriyeti’ni sanki iç kökü olmayan bir devletmiş gibi göstermeye çalışırsanız, Atatürk’ü, büyük devlet adamları silsilemizin bir son halkası, Cumhuriyetimizin kurucusu olarak nitelendirmek yerine, geçmişteki devlet adamlarıyla kavga ettirecek bir şekilde ya da onlarla zıtlık üretecek bir şekilde anlatmaya çalışırsanız, bu devlet geleneğimiz açısından da devlet geleneğimizin kökleri açısından da yanlış bir yaklaşım içerisine girer. Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir, Osmanlı Devleti de bizimdir.

Bu kavga, yetersiz zihinlerin, Türkiye’de kimlik kavgası üretmek ve bu kimlik kavgasından siyasi kriz çıkarmak için kullandıkları elverişli bir enstürman olarak yıllarca Türkiye’ye kötülük yapmıştır.

Tartışmalı olayları, kişilikleri bırakalım tarihçiler değerlendirsin. Biz siyaset adamları olarak, siyasetin içerisine sokulmaya çalışılan bu kimlik krizine karşı duyarlılığımızı koruyorum. Geçmişimizle bugünümüzü, bugünümüzle yarınımızı kavga ettirmeyelim.

İskeçe müftüsü Mustafa Trampa’yı tebrik ediyoruz. Kendisi camide yapılan bir seçimle son derece demokratik bir seçimle iş başına geldi. Kendisini tebrik ediyoruz. Avrupa’nın göbeğinde olgun bir demokrasi örneği olarak kayda geçmiştir. Umarız ki, Yunanistan yönetimi Türk azınlığın oradaki bu iradesine gereken saygıyı gösterir. Şimdiye kadar yaptıkları ihlalleri devam ettirmezler.

Diyarbakır annelerine selamlarımızı iletiyoruz. Onların büyük direnişi, evlatlarına kavuşmak için ortaya koyduğu vicdanlı bekleyişi bin 105’inci gününe girdi. Dünya tarihinde, önemli bir şekilde anılacak bir vicdan nöbeti, teröre karşı bir duruştur. Kendilerini buradan bir kez daha selamlıyoruz.

Terörle mücadele konusunda gerek iç güvenlik gerek dış güvenlik açısından güçlü adımlar atmaya devam ediyoruz. Fakat maalesef terörle mücadelede, teröristlerle uğraştığımız kadar  müttefiklerimizin ortaya koyduğu bazı ilkesizliklerle de uğraşmak zorunda kalıyoruz. ABD Merkez Kuvvetleri  Komutanlığı’nın, teröristler için taziye mesajı yayımlaması, bu ilkesizliklerin başında geliyor.

Suriye’deki PYD’nin PKK’nın ta kendisi olduğunu net bir şekilde herkes tarafından biliniyor. Artık oradaki kol olmaktan çıkıp, bizzat PKK’nın tüm unsurlarıyla varlık gösterdiği bir el haline gelmiştir. Türkiye’nin terörle mücadelesine dönük bu saygısızlıkları şiddetli bir şekilde kınıyoruz.

Cumhurbaşkanımız, yakın zamanda önemli bir balkan turu gerçekleştirdi. Özellikle Ukrayna krizinden sonra balkanlardaki tansiyonun kademeli olarak yükseldiğini, orada da bir takım vekalet çatışmalarının gündeme getirilmeye çalışıldığını görüyorduk.

Cumhurbaşkanımız, hem Bosna Hersek’in içerisindeki Müslüman, Hırvat, Sırp, Boşnak unsurlarla hem de Sırbistan, Hırvatistan yönetimiyle son derece güçlü görüşmeler yaparak buradaki tansiyonun düşmesine katkıda bulunan en önemli ziyaretlerden birisini gerçekleştirmiş oldu.

Yunanistan’ın yükselmeye çalıştığı tahriklerin farkındayız. Bunları ciddi bir şekilde takip ediyoruz. En son bir Ro-Ro gemisine saldırmaları kaza ya da istenmeyen bir saldırganlık gibi değerlendirilecek bir konu değildir.

Her zaman söylediğimiz, bu şekildeki tacizlere, fiili durum yaratma arayışlarına son vermeleridir. Burası çıkmaz sokaktır, Yunanistan’ın lehine bir şey çıkmayacaktır. Sorunların masada çözülmesi için Türk diplomasisi yeterli kapasiteye ve çözüm üretme planlarına, yol haritasına sahiptir. Dolayısıyla Yunanistan’ın masadan kaçmayı bırakıp, sahada bu tür haydutluklardan uzak durması gerekir. Büyün sorunların çözüm yeri masadadır. 'Dünya 5’ten büyüktür' ilkesini bir reform olarak hayata geçmesinin ne kadar değerli olduğu net bir şekilde görülüyor.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla herkesin gözünün üzerinde olduğu bir konu da yurtlar meselesiydi. Şimdiye kadar yurt kapasitemiz 825 bini geçti. Tüm bu tablo, bu konudaki başarıdaki, hassasiyeti göstermektedir. Cumhurbaşkanımızın, öğrencilerimizin dışarıda kalmaması, yurt imkanlarından faydalanması için azami gayretin gösterilmesi şeklindeki iradesi, bizi 825 binlik bir yurt kapasitesine ulaştırdı.'

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri İftar Sofrasında Buluştu

Sınıf Değil Kaymakamlık Makamı: Anamur’da ‘Yaşayan Demokrasi’ Dersi!

Kaymakam Kemal Duru Muhtarlarla İftarda Buluştu!

Kaymakamlık ‘Vefa’ Rüzgarı Kimsesizlerin Kimsesi Olan Dev Kadro Anamur’da Sahada!

Mersin’de Yatırımın Yeni Rotası: Başkan Seçer’in Vizyonu ve Şehrin Kültürel Dönüşümü

Ensedeki Sessiz Tehlike: ‘Buffalo Hump’ Sadece Estetik Bir Sorun mu, Yoksa Hastalık Habercisi mi?

Mersin’de ‘Efsane’ Sahnede: Bilge Hekim Lokman Binlerce Genci Büyüledi

Dijital Dönüşümde ‘Tren Kaçıyor’ mu? İş Dünyasında Hayatta Kalmanın Yeni Formülü: Stratejik Dijitalleşme!

Doğanın Altın Mucizesi: Bir Damla Balın Serüveni

Şişli Bölgesinde Güvenilir Renault Servis Deneyimi

Beylikdüzü Fiat Servis Hizmetleri

Çiğli'de Lastik Güvenliği ve Profesyonel Destek

Gümüşte "Güvenli Liman" Rallisi: Ons Fiyatı 89 Dolar Sınırını Aştı

Küresel Petrol Piyasasında "Cenevre" Tansiyonu: Fiyatlar Yeniden Yükselişte

Bozyazı’da Trafik Kazası: Genç Motosiklet Sürücüsü Yaşamını Yitirdi

Mersin Büyükşehir’den 13 İlçede Gönüllere Dokunan Hizmet: Evde Sağlık ve Bakım Seferberliği

Hisseli arsa satın alırken dikkat edilmesi gereken 5 altın kural

Karıncaların Yaşam Döngüsü ve İbretlik Hiyerarşisi

Şehit Şükrü Ünlü’nün Adı Vefa Sofrasında Yaşatıldı: Anamur’da Anlamlı İftar

Venedik Değil Anamur Abanoz Yaylası: Sular Çekilmiyor, Yaylacı Çaresiz!

​Vali Atilla Toros, Anamur ve Bozyazıda Gönül Sofrasına Katıldı

İş ve Trafik Kazalarında Hukuki Süreç

MERSİN VALİSİ ATİLLA TOROS’TAN ANAMUR ÇIKARMASI

Vali Atilla Toros’tan Bozyazı Tekeli Jandarma Karakolu’na Ziyaret

​Anamur’da Rauf Denktaş Parkı İçin Yeni Dönem

​Bozyazı Basınının Acı Günü: Birgül Turgay

2026’da Akıllı Evlerde Yeni Dönem: Yapay Zeka ile Elektrik Faturalarını %40 Düşürmenin Yolları

Anamur Koordinasyon Merkezi: Bölgesel Hizmetin Yeni Üssü

Bozyazı da Dev Kaçak Sigara Operasyonu: Bozyazı'da 1 Gözaltı

Ramazan’da Kilo Alımının Sebebi İrade Değil, Bozulan Metabolik Ritmi!

Yükleniyor

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri İftar Sofrasında Buluştu

Kaymakam Kemal Duru Muhtarlarla İftarda Buluştu!

Mersin’de Yatırımın Yeni Rotası: Başkan Seçer’in Vizyonu ve Şehrin Kültürel Dönüşümü

Bozyazı’da Trafik Kazası: Genç Motosiklet Sürücüsü Yaşamını Yitirdi

Venedik Değil Anamur Abanoz Yaylası: Sular Çekilmiyor, Yaylacı Çaresiz!

​Vali Atilla Toros, Anamur ve Bozyazıda Gönül Sofrasına Katıldı

MERSİN VALİSİ ATİLLA TOROS’TAN ANAMUR ÇIKARMASI

Vali Atilla Toros’tan Bozyazı Tekeli Jandarma Karakolu’na Ziyaret

Bozyazı da Dev Kaçak Sigara Operasyonu: Bozyazı'da 1 Gözaltı

Anamur’da Yaşlı Kadını 3 Milyon Lira Dolsndıran Sahte Polisler Tarsus’ta Gerçek Polise Yakalandı

​MHP’li Uysal Maden Atık Tesisi Yeniden İncelenmeli

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Anamur’da Kritik Randevu: Derinkuyugücü–Anamur Belediyespor Maçına İki Bölgeden Hakem Atandı

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Sınıf Değil Kaymakamlık Makamı: Anamur’da ‘Yaşayan Demokrasi’ Dersi!

Şehit Şükrü Ünlü’nün Adı Vefa Sofrasında Yaşatıldı: Anamur’da Anlamlı İftar

İŞKUR 2026 TYP Personel Alımı Başladı Mı? Okullara Temizlik Görevlisi Başvurusu

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.