Tarih: 24.08.2024 11:52

Ak Parti MKYK Üyesi Mustafa Sever Dereköyü’nde Böyle Karşılandı

Facebook Twitter Linked-in

 

Mithat ÜNAL/(MHA - Ak Parti MKYK Üyesi Mustafa Sever, Bozyazı’nın  Dereköyü Mahallesinde bakan gibi karşılandı.  Dereköyü Mahalle Muhtarı Gürel Bolluk ve azaları ile vatandaşlar çiçeklerle karşıladılar. Sever köyün otantik evlerini inceledi . Dereköyü alabalık çiftliğinde mangal çevirdi.   Bozyazı belediye başkanı Mustafa Çetinkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Öztaş, Bozyazı Hastane Müdürü Mehmet Kahveci, Bozyazı Ak Parti İlçe Başkanı Harun Gügul, Bozyazı MHP İlçe Başkanı MHP Bozyazı İlçe Başkanı Mustafa Alakuş, İshaklar Muhtarı Adem Karaoğlu, Kızılca Kadir Doğan ve Kaledibi Muhtarı Şeref Kahvecioğlu katıldı. Bağlama mevkiinde çiçeklerle karşılanan Mustafa Sever’e hem mahallesinin çözüm bekleyen sorunlarını iletti, hem de tek tek anlattı. Bolluk, Sever ile birlikte, Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ve Başkan Yardımcısı Hasan Ali Öztaş’a Derköyü Spor Kulübü forması ve plaket verdi. 

Dereköyü’nün genel konumu hakkında Sever ve beraberindekilere genel bir brifing veren Dereköyü Mahalle Muhtarı Bolluk, arkasından yol, su ve elektrik sorunları başta olmak üzere bölgenin genel ihtiyaçlarını sıraladı. Dereköyü Mahallesinin özellikle asfaltlama, elektrik ve sulama suyu sorununa dikkat çeken Bolluk, özellikle su borusu ihtiyacına dikkat çekti. Mahallenin etkinlik alanına ihtiyacı olduğunu da vurgulayan Dereköyü Mahalle Muhtarı Gürel Bolluk; “Kaba ağaç sağlık istasyonunun onarımını muhtarlık olarak yaptık. Yaz dönemlerinde 112’nin kurulması ve sağlık personeli, doktor ve hemşire ihtiyacımız var. Dereköyü Sağlıkocağının bakım ve onarımının yapılması gerekir. Kabağaç, Kötekler, Çok okluk tapularının çıkarılması gerekir. Dereköyü tarihi kemeri acil olarak restore edilmezse tamamen yıkılıp yok olacak. Bu kemerin restore edilerek turizme kazandırılması gerekir. Dereköyü yükselen Samır yolu ve suyunun işler hale getirilmesi gerekir.” Dedi. Derkeöyü Mahallesinin bir orman köyü olduğuna ve odun parasının alınmaması gerektiğine dikkat çeken Bolluk, Yükselen Mahallesi gençlik merkezi ve düğün salonuna ihtiyaçları olduğunu söyledi. Dereköyü Mahallesinin artık göç veren değil, göç alan bir yer olduğunu belirtti. Köyünün Safranbolu evleri gibi restore edilerek tıpkı tarihi kemer gibi  turizme kazandırılması gerektiğini belirten Bolluk konuşmasının sonunda, bu güne kadar mahallesine hizmet veren herkese teşekkür etti. 
Öncelikle Dereköyü Mahalle Muhtarı Gürel Bolluk ve ihtiyar heyeti başta olmak üzere sıcak karşılamalarından dolayı mahalle halkına teşekkür eden Ak Parti MKYK Üyesi Mustafa Sever konuşmasında bu sorunların tamamının çözümü için merkezi hükumet nezrinde gereken tüm girişimleri yapacağı sözünü verdi. Genel olarak bölge gezileri düzenleyerek sorunları yerinde inceleyen Sever konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “ Her gün, bakanlarımızla, bakan Yardımcılarımızla, Mersinimizin, Bozyazı’mızın meselelerini görüşüyoruz.  Biz burada hiçbir eksik bırakmayacağız Allah’ın izni ile. Ben göreve gelir gelmez hemen yakın takibe aldığım, adeta baraj büyüklüğündeki bu Bozyazı Göletinin etüdünü planını bitirdik, proje ihalesinin hazırlıklarını tamamladık, Önümüzdeki hafta Bölge Müdürümüz onaya sunacak ve  inşallah hızlı bir şekilde önümüzdeki bir iki ay içerisinde proje ihalesine çıkacağız.” Dedi. Bu günkü fiyatlarla 4,5 milyar liralık bir yatırım olan Bozyazı Göleti’nin 2026 yılında inşaatına başlanılacağını kaydetti.  Ak Parti MKYK üyesi Mustafa Sever; “ 37 bin dönüm cazibeli araziyi suyla buluşturacağız. Gerçekten bölgeye adeta nefes aldıracak, ürünlerimizi çok daha uygun maliyetlerle üretip, çok daha iyi kazançlarla inşallah buradaki faaliyetlerimizi sürdürmek nasip olacak.” Dedi. Muzla ilgili çalışmaları hakkında da geniş bilgi veren Sever artan bademi üretimi başta olmak üzere bölgede yürütülen kırsal kalkınma projeleri için  yüzde 60 hibe desteği sağlanacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, üreticinin her zaman yanında olduğunu ve üretime yönelik projelerin hemen uygulamaya konulması için gerekli tüm imkanları sağladığını kaydeden Sever, konuşmasının sonunda, mahalle sakinlerinin dilek ve temennilerini dinledi.  Dereöyünün merkezine geçen Sever ve beraberindekilere Mahalle Muhtarı Gürel Bolluk bilgiler verdi. Bolluk, köyünün evlerinin restore edilerek turizme kazandırılmasını istedi. Dereköyü alabalık Çiftliğinde yemek yiyen ekibe, Gülnar’ın Yarmasu Mahallesinde armut üretimi yapan Ahmet İpek, saltamara armutu ikram etti.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —