Tarih: 28.06.2024 09:40

Adli Erkan Veda Yemeğinde Helallik İstedi

Facebook Twitter Linked-in

Mithat Ünal/(MHA) – Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun yaz kararnamesinde ataması yapılan Anamur Adliyesinde görevli hakim ve cumhuriyet savcıları, İdari kurulu tarafından düzenlenen veda yemeğinde hem görev arkadaşlarından hem de tüm Anamur halkına haklarını helal ettiklerini ifade ederek kendileri de helallik istediler.

 Ünlüselek Restaurant yaz bahçesinde düzenlenen yemekli törene, Kaymakam Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Jandarma Bölük komutanı Üsteğmen Kadir Dölek, Emniyet Müdür Vekili Namık Azgıt, Anamur Baro Temsilcisi Avukat Selahattin Özilice,  hakim ve cumhuriyet savcıları ile adliye personeli katıldılar. Görev yeri Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı olarak belirlenen Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, yaptığı kısa konuşmada, Anamur’da geçirdiği üç yıl içinde kamu kurumları, hakim ve cumhuriyet savcısı arkadaşlarım, tüm kamu kurumları ve basın mensupları ve vatandaşlarımızla gönül köprüsü kurduklarını ifade eden  Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede; “Türkiye’nin cennet köşesi Anamur, elbette yaşamımda hiç unutamayacağım bir yer olarak yüreğimde kazınacak. Benimde şiar edindiğim bir düşünürün sözüne atıfla, önemli olan, kaç kişi tanıdığınız değil, siz gittiğinizde yoksunluk hissedecek olan insanların sayısıdır. Önemli olan hatıralarınız değil, sizi sevenlerin kalbinde yaşayacak olan hatıralarınızdır. Önemli olan, ne kadar hatırlanacağınız değil, kimler tarafından ne şekilde hatırlanacağınızdır. Önemli olan, doğruluk, dürüstlük, fedakarlık ve cesaretle atmış olduğunuz her adımda, başka yaşamları zenginleştirmiş olmanızdır. Doğasında huzurunda, nefesinde cömert, tabiatın kalbi Anamur da ömrümün üç yılını, aidiyetini bırakarak, sadece adı veda olan bir kader çizgisi ile yeni başlangıçlara doğru yol alıyoruz.” Dedi. Başsavcı Meriç Dede, sözlerinin sonunda Anamur’a hakkını helal etti ve kendisi de helallik istedi.
Dede’ye plaketini veren Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir de konuşmasında üç yıla yakın bir süre birlikte çalıştığımız başta Cumhuriyet Başsavcım  Meriç Dede ve diğer hakim ve savcı arkadaşlarımla, uyum içerisinde, güzel bir işbirliği içerisinde çalıştık, ben gittikleri yerlerde, buradaki başarılarının devamını diliyorum. Adalet hizmetlerinin yerine getirilmesi noktasında, Anamurda çok güzel hizmetlere imza attılar, inşallah gittikleri yerlerde de bu başarılar devam edecektir.” Dedi. Plaket töreninin devamında, tayini Gaziantep’e çıkan Hakim Mehmet Aslan’a paletini Anamur Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Siverek’e giden Cumhuriyet Savcısı Bilal Güven’e Belediye Başkanı Durmuş Deniz verdi. Eşi ile Siverek’e giden Hakim Betül Sena Güven’e plaketini Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Gaziantep’e giden Hakim Mehmet Yılmaz’a plaketini Anamur Baro Temsilcisi Avukat Selahattin Özilice, Hatay Hassa’ya tayini çıkan Hakim Irmak Buyurgan’a İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kadir Dölek, Bismil’e giden Cumhuriyet Savcısı Muhammet Eren Tutçu’ya Emniyet Müdür Vekili Namık Azgıt, ve yeni görev yeri Silifke olarak belirlenen İcra Müdür Yardımcısı Şennur Mercan Yılmaz’a ise plaketini İcra Müdürü Fatih Akgün verdi. Duygulu anların yaşandıüı ve İdari İşler Müdürlüğü personeli Gamze Öztürk’ün sunumunu gerçekleştirdiği program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 
 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —