-
BIST 100
16073,63%-0,32
-
DOLAR
44,36% 0,06
-
EURO
51,42% 0,32
-
GRAM ALTIN
6356,54% -1,04
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00
AÇEV Deprem Bölgesinde
Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), depremden etkilenenlerin orta ve uzun vadede iyi olma hallerini desteklemek için Hatay Defne, Gaziantep Nurdağı ve Adıyaman’da çocuk, ebeveyn ve kadın dostu AÇEV Merkezleri kuruyor. Vakıf, merkezden uzak köyl
Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), depremden etkilenenlerin orta ve uzun vadede iyi olma hallerini desteklemek için Hatay Defne, Gaziantep Nurdağı ve Adıyaman’da çocuk, ebeveyn ve kadın dostu AÇEV Merkezleri kuruyor. Vakıf, merkezden uzak köylerde yaşayan çocuklar, ebeveynler ve kadınlara da gezici hizmet araçları ile ulaşmaya hazırlanıyor. Global teknoloji şirketi Dyson’ın dünya çapında genç mühendis ve bilim insanlarını desteklemek amacıyla faaliyet gösteren hayır kurumu James Dyson Vakfı iş birliğinde yola çıkacak ilk araç, 23 Nisan’da Adıyaman’da olacak.
AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt, afet ve krizlerin olumsuz sonuçlarından en fazla çocukların etkilendiğini belirterek, “Koşullar ne kadar zorlayıcı olursa olsun, çocukların yeterli bakım hizmetlerinden faydalanmaları ve eşit öğrenme fırsatlarına erişebilmeleri çok önemli. Biz de ilk günden itibaren başta çocuklar olmak üzere depremden etkilenenlerin ihtiyaçlarını karşılamak ve uzun vadede iyi olma hallerini desteklemek için seferber olduk.” dedi.
Üç kente AÇEV Merkezleri kuruluyor
Kurulduğu günden bu yana, 30 yıldır, başta çocuklar olmak üzere onların birincil yakınları olan anne babalar ve aynı zamanda kadınlar için çalışmalar yürüten AÇEV, Türkiye’de yaşanan afetlerde etkin ve uzun vadeli bakış açısıyla afetlerden etkilenenlerin yanında yer alıyor.
Bölgede kalıcı yapıların inşasına ve istikrarlı hizmetlere odaklanan AÇEV, öncelikli olarak Hatay, Gaziantep ve Adıyaman’daki konteyner kentlerde AÇEV Merkezleri kuruyor. Ruh sağlığı uzmanları iş birliğinde, depremden etkilenen çocuklar, anne babalar ve kadınları psikososyal olarak desteklemeye ve yine onların ihtiyaçları doğrultusunda revize edilen bilimsel temelli eğitim programlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.
AÇEV, hem merkezlerinde hem de mobil araçlarıyla ulaştığı merkezden uzak ilçeler ve köylerde, çocuk koruma, çocuk yaşta erken ve zorla evlilikleri önleme, ihmal ve istismarı önleme konularında ebeveynler ve bakım verenler için toplum bilgilendirme seminerleri düzenlemek üzere de hazırlıklar yapıyor.
İlk mobil hizmet aracı 23 Nisan’da bölgede
AÇEV, deprem bölgesinde merkezden uzak ilçelerde ve köylerde yaşayan çocuklar, anne babalar ve kadınlara da gezici hizmet araçlarıyla ulaşmayı hedefliyor. Dünya çapında geleceğin mühendislerini desteklemek amacıyla birçok projeyi fonlayan James Dyson Vakfı iş birliğinde yola çıkan ilk araç, 23 Nisan’dan itibaren Adıyaman’dan başlayarak deprem bölgesindekilerin iyi olma haline katkıda bulunacak.
Depremde evleriyle birlikte kişisel eşyalarını, eğitim malzemelerini ve oyuncaklarını da kaybeden çocuklar, merkezde toplu kullanım için erişecekleri malzemelerin yanı sıra kendilerine ait erken çocukluk gelişim setleriyle de destekleniyor.
Mutlu Çantam yolda!
AÇEV uzmanlarının özenle hazırladığı, içerisinde hijyen kiti, kırtasiye ürünleri, oyuncaklar, kitaplar ve ebeveynler için yönergeler bulunan Mutlu Çantam ise 23 Nisan’dan itibaren bölgedeki çocuklarla buluşacak.
AÇEV’in deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmalara katkıda bulunmak istiyenler, Mutlu Çantam Yolda (www.acev.org/bagisyap/mutlu-cantam-yolda) sayfasından projeye destek olabilir ve aynı sayfadan AÇEV mobil hizmet araçlarının bölgedeki yolculuğunu takip edebilirler.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Yükleniyor


