-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
ABB'nin, ″Çiçeğim Takas″ standı Koru Metro İstasyonu'nda
Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), “Çiçeğim Takas” uygulaması kapsamında 08-20 Ağustos tarihleri arasında açık kalacak stantları Koru Metro İstasyonu’nda kurdu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), “Çiçeğim Takas” uygulaması kapsamında 08-20 Ağustos tarihleri arasında açık kalacak stantları Koru Metro İstasyonu’nda kurdu.
ABB, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, EGO Genel Müdürlüğü ve ANFA Bitki Evi iş birliğiyle “Çiçeğim Takas” uygulamasını kent genelinde Başkentlilerin ellerinde bulunan çiçekler için ücretsiz takas ve bakım imkânı sağlayan uygulamanın ilkini Batıkent, ikincisini Beşevler Metro İstasyonu’nda hayata geçirirken üçüncüsünü ise Koru Metro İstasyonu’nda başlattı.
Başkentlilere, ellerinde bulunan çiçek ile bitkiler için ücretsiz takas ve bakım imkânı sağlayan uygulamaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.
ABB, insan odaklı ve çevre dostu projelerine hız kesmeden devam ediyor
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, EGO Genel Müdürlüğü ve ANFA Bitki Evi iş birliğiyle başlatılan “Çiçeğim Takas” uygulaması giderek yaygınlaşıyor. İlki Batıkent, ikincisi Beşevler Metro İstasyonu’nda hayata geçirilen uygulamanın üçüncü durağı ise Koru Metro İstasyonu oldu.
Çiçek takası uygulaması metro ve ankaray istasyonlarını dolaşacak
Gelen talep üzerine çiçek takası uygulamasını yaygınlaştırdıklarını belirten ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bitkisel Uygulama Şefi Burak Taşkesti, uygulama hakkında, “İnsanlara doğa ve çevre bilincini aşılamak ve bitkilerle ilgili doğru bakım bilgilerini aktarmak amacıyla başlattığımız çiçek gibi takas uygulamasına ilk etapta Batıkent, Beşevler ve şu anda ise Koru Metro İstasyonu’nda başladık. Çiçekler vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Gelen talepler doğrultusunda standımızı istenen bölgelere açmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.
Stant 08-20 ağustos tarihlerinde koru metro istasyonunda açık kalacak
Farklı tarihlerde ve farklı adreslerde kurulacak stantlar aracılığıyla sürdürülecek olan çiçek takas uygulamasının, Koru Metro İstasyonu’nun altında 08-20 Ağustos 2022 tarihleri arasında devam edeceği duyuruldu.
Çiçeklerine bakım yaptırmak ve takas yapmak için Koru Metro İstasyonu’na gelen vatandaşlar ise uygulamayla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:
Türkan Gezer (Koru Mahalle Muhtarı): “Koru Metrosu’nda böyle bir etkinlik yapıldığı için duygulandık. Evlerimizde severek bitki yetiştiriyoruz. Mahalle sakinlerine haber verdim bu uygulamadan çok mutlu oldular. Bu uygulamalarla insanların ruhuna dokunmak, onlara heyecan katmak ve gönüllerde çiçek açtırmak gerçekten çok güzel bir etkinlik. Bir muhtar olarak gözlemim şudur; mahalle sakinleri bu etkinliklerden çok mutlu oluyor, halkın sosyal farkındalık çalışmalarına ihtiyacı var.”
Selda Çimen: “Çiçekleri çok seviyorum. Çiçeklerimi getirdim takas yaptırdım. Burada beğendiğim çok çiçek var. Çiçeklerin bakımı hakkında da bilgi verilmesi çok yararlı oluyor. Aklıma hiç gelmezdi ilginç bir uygulama olmuş, çok hoşuma gitti.”
İrem Gül Nazlı: “Çok renkli bir fikir olmuş. Bu aktivite beni mutlu etti. Toprakla ilgili sorularım vardı onlara yanıt bulma imkânı buldum.”

Hibya Haber Ajansı
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
Yükleniyor


