-
BIST 100
15785,52%-0,55
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,29% 0,12
-
GRAM ALTIN
6367,50% 1,94
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
979 Hane daha Halk Kart sahibi oldu
Çankaya Belediyesinin 2017 yılında başlattığı Halk Kart uygulamasında 11. Dönem kart dağıtımları yapıldı.
Çankaya Belediyesinin 2017 yılında başlattığı Halk Kart uygulamasında 11. Dönem kart dağıtımları yapıldı. 1000 TL’ye yükseltilerek nakit desteği sağlayan Halk Kart, 979 haneye daha verildi.
Alper Taşdelen: “Ekonomik zorlukların üstesinden birlikte geleceğiz. Çankaya Belediyesi olarak geçim derdi olanın, mağdur olanın yanında olmaya devam edeceğiz.”
Çankaya Belediyesinin 2017 yılında başlattığı Halk Kart uygulamasında 11. Dönem dağıtımları gerçekleştirildi. Uygulamanın yeni döneminde 979 haneye daha 1000 TL nakit desteği sağlayan Halk Kart dağıtılan kişi sayısı uygulama başladığından bu yana toplamda 4.109’a ulaşmış oldu. Halk Kart uygulamasında Çankaya ilçesi dışı olarak ikametgahı değişenler ile mülk edinme, gelir artışı gibi ekonomik durumu değişenler otomatik olarak sistemden çıkarılıyor.
ÇANKAYA BELEDİYESİ HALKIN BELEDİYESİDİR
Halk Kart’ın her gün değişen fiyat artışlarına karşı dar gelirli yurttaşlara az da olsa katkı sunduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Ekonomi olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Asgari ücret ve sabit ücretle geçinenler daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor. Geçim derdi en büyük sorun. Sosyal belediyecilik uygulamalarımızla halkımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz. Halk Kart uygulamamızda karta nakit yatırıyoruz. Vatandaşımızın neye ihtiyacı varsa onu alabiliyor. İsterse ev kirasına katkı oluyor isterse ısınma gideri gibi temel ihtiyaçlarına. Çankaya Belediyesi halkın belediyesidir, kimseyi ötekileştirmeden eşit görerek hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYOR
Her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı 16 yaşından büyükler için belirlenmiş olan asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden fazla olanlar ile aynı tutardan fazla gelir sağlaması mümkün olan kimseler muhtaç kabul edilmediği için Halk Kart verilemiyor. Çankaya Belediyesine ait Kadın Sığınma Evinde kalan kadınlara, 2022 sayılı Kanuna göre yaşlılık aylığı alanlara ve sosyal güvencesi olmayanlara yapılan yardımlarda öncelik tanınıyor. Eşi, kendi ya da bakmakla yükümlü olduğu kişilerin adına tescilli taşınmaz mal kaydı olanlara Halk Kart yardımı yapılmıyor.
Anamur’da Nevruz Ateşi Birlik ve Beraberlik İçin Yandı
Kandilli’nin 115 Yıllık İklim Arşivi Yapay Zeka ile Dijital Dünyaya Taşınıyor
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
Yükleniyor
LİG TABLOSU
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

