-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,37% 0,28
-
GRAM ALTIN
6276,29% 0,49
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
7 Yöre 7 Renk tek yürek Türkiye
Engelli bireylerin sahne aldığı programa Keçiören Belediyeye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve özel bireyle
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Keçiören Beleyesi iş bilirliğinde, Keçiören Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ile Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen “7 Yöre, 7 Renk Tek Yürek Türkiye Projesi” kapsamındaki sahne gösterileri ve tiyatro oyunu ilçedeki Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Engelli bireylerin sahne aldığı programa Keçiören Belediyeye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve özel bireylerin aileleri katıldı.
“BİR İNSAN, BİR DÜNYADIR”
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, belediye tarafından engelli bireylere yönelik yapılan çalışmaları anlatarak, “Bir belediye olarak ilk defa 1994 yılında Engelli Eğitim ve Öğretim Merkezini kurmuştuk. Saime Toptan Hanımefendi de vardı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Paneller, sempozyumlar düzenledik. Engelli vatandaşlarımızın problemleri ve bunların çözüm yolları nelerdir diye istişare ettik. Çözüm için çalışmalar yaptık. Engelli bireylerimizin hakları, hukukları nasıl olmalı diye çok gayret gösterdik. Bunları da kamuoyuna duyurduk. Bu çalışmalar kamuoyuna mâl olunca daha sonra yasalaştı. Engelli araçlarımızın sayısını artırdık, engelleri ortadan kaldırdık. Bu araçlarımızın sayısını daha da artıracağız. Yani engelleri aşacak ne varsa yapıyoruz. Engelsiz yaşam hepimizin ortak vebali ve sorumluluğudur. Engellilerimizin gönlü o kadar geniş, derin ve zengin bir gönüldür ki, o gönüller bir okyanus gibidir. Bir insan, bir dünyadır. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde iş birliği yapan kurumlarımıza, birimlerimize tiyatro ve halk oyunları eğitmenlerimize, engelli bireylerimize ve ailelerine, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay da etkinliğin düzenlenmesine vesile olan tüm çalışanlara ve engelli bireylere teşekkür etti.
ETKİNLİKTE NERLER YAPILDI?
Keçiören’de ikamet eden engelli bireylerden kurulan tiyatro ekibi Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden tarafından atanan Drama Eğitmeni Leyla Aykan tarafından eğitildiler. “7 Yöre, 7 Renk” isimli tiyatro oyunu aynı zamanda Leyla Akan tarafından kaleme alındı. Tiyatro ekibinde olduğu gibi halk oyunları gösterilerinde hafif düzey zihinsel engelli, ortopedik engelli, otistik, down sendromlu engel grupları ve çalışanlar yer aldı. Bu etkinlikle, engelli bireylere fırsat eşitliği sağlandığında onların neler yapabilecekleri ortaya konarak, özellikle eğitim verildiğinde ve özveri gösterildiğinde toplumsal yaşama kolayca katılabildikleri gösterildi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yükleniyor


