-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
65 ülkeden 300 esporcu ‘İstanbul GEG22’de buluştu
İstanbul, bu yıl ikincisi düzenlenen Global Espor Oyunları’na (GEG) ev sahipliği yaptı.
İBB Spor İstanbul ve Türkiye Espor Federasyonu (TESFED) tarafından desteklenen uluslararası GEG22 organizasyonu, 15-17 Aralık 2022 tarihleri arasında, Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Konferans Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Organizasyon, 65 farklı ülke ve bölgeden 300’den fazla esporcunun katılımıyla düzenlendi. GEG22, ulaşılan ülke ve sporcu sayısı bakımından 2021’de Singapur’da düzenlenen GEG’in iki katından fazla sporcuyu bir araya getirdi. Esporcular, İstanbul'daki dünya finallerinde, canlı seyirci ve çok kanallı yayın önünde yarıştı.
 (600 x 400).jpg)
Oyunları deneyimledi, soruları yanıtladı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da uluslararası etkinliği ziyaret ederek, esporculara destek oldu. Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur da ziyareti sırasında İmamoğlu’na eşlik etti. Bazı oyunları deneyimleme şansı da bulan İmamoğlu, yerli ve yabanca katılımcıların ilgisiyle karşılaştı. Esporcular ve katılımcılarla anı fotoğrafları çektiren İmamoğlu, yabancı gazetecilerin konuyla ilgili sorularını da etkinlik alanında yanıtladı.
İstanbul’un dünyada ikinci GEGl Oyunları’na ev sahipliği yapmasının kendileri için gurur verici olduğunu belirten İmamoğlu, “İstanbul, 16 milyon nüfusu olan bir şehir. Belki de dünyada en genç nüfus ortalamasına sahip bir kent. Gençliğin bu kadar ilgili olduğu bir alanı, bizim ev sahipliğimizde yönetmek ve bir arada olmak, elbette ki şehrimizi ve beni oldukça mutlu etti.” dedi.
“İstanbul, buluşturmaya devam ediyor”
İmamoğlu, İstanbul’un dünyanın buluşma noktası olduğuna dikkati çekerek, “Dünyanın, yeni dönemin spor alışkanlığıyla birlikte İstanbul'da buluşması, geçmişten bugüne, doğuyla batının buluşması ya da başka türlü birçok duygunun bir araya geldiği kent olması, bizim açımızdan kıymetli. Ayrıca 2036 Olimpiyat Oyunları’na aday olan İstanbul'un böylesi bir adıma da ev sahipliği yapması, bizi bu yönüyle de heyecanlandıran tarafı oldu. İstanbul, buluşturmaya devam ediyor.” diye konuştu.
Kendisinin dijital oyunlarla arasının nasıl olduğu yönündeki soruyu yanıtlayan İmamoğlu, “Benim üç çocuğum var. Yaşları büyük; 25, 17 ve 11. dönem onlar kapanıp bazı oyunlar oynuyor. Denedim; başarılı olamadım. Konsantre olamadım. Üç çocuğun yanında başarısız bir baba olmaya dayanamadım. Bir süre sonra bırakmak zorunda kaldım ama keyifle izliyorum onların heyecanını. Farklı oyunlar oynuyor. Ben de izliyorum onları. Biz de iyi izleyicileri olmaya devam edeceğiz. Şimdilik oyuncu olmaya niyetim yok.” ifadelerini kullandı.
 (600 x 400).jpg)
Hibya Haber Ajansı
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
Yükleniyor


