-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
2’nci Uluslararası Food Fast Antalya Gastronomi Festivali Yoğun İlgi Gördü
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerel gıda ve Antalya mutfağını ve bölgenin coğrafi işaretli ürünlerini öne çıkarmak amacıyla ikincisini düzenlediği Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali yoğun ilgi gördü.
Bu yıl 2’ncisi düzenlenen ve ziyaretçi akınına uğrayan Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali, sona erdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerel gıdaya sahip çıkmak, Antalya mutfağını ve bölgenin coğrafi işaretli ürünlerini öne çıkarmak amacıyla ikincisini düzenlediği Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali bu yıl da yoğun ilgi gördü. 3 gün boyunca devam eden; sergiler, ürün tanıtımları, workshoplar, paneller, söyleşiler, yarışmalar ile konserler, yerli ve yabancı pek çok kişi tarafından takip edildi. “Antalya’dan Dünya’ya’’ mottosuyla düzenlenen festival, Türkiye ve dünyadan birbirinden ünlü Michelin yıldızlı şefleri, gurmeleri, gastronomi ve turizm yazarlarını, sektörün farklı alanlarındaki profesyonellerini Antalya’da buluşturdu. Düzenlenen panel ve söyleşiler kapsamında bilgi birikimleri ve deneyimlerini paylaşan profesyoneller, gastronomi turizminin gelişmesi yolunda atılabilecek adımlar hususunda da fikir alışverişinde bulundu.
Festival Finaline Mehmet Yalçınkaya Damgası
“MasterChef Türkiye” programının sevilen ismi Şef Mehmet Yalçınkaya da Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin final gününde katılımcılarla buluştu. Sözen Grup CEO’su Gökmen Sözen moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Mehmet Şef, Antalya yemeklerinin şef restoran menülerinde yaygınlaştırılması için yapılması gereken girişimler ve tanıtımlar üzerine fikirlerini katılımcılarla paylaştı. Yerel yemeklerin şefler tarafından ikinci plana atıldığına vurgu yapan Yalçınkaya, bu alanda eğitimler düzenlenmesi ve kültürümüze ait yemeklerin hak ettiği yere taşınması konusuna önemle vurgu yaptı.
Nursel Ergin Sundu Kadın Kooperatifleri Yarıştı
“Gelinim Mutfakta” isimli yarışma programının sunucusu Nursel Ergin, 2’nci Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nde dikkat çeken isimler arasındaydı. Festivalin final gününde kadın kooperatifleri arasında gerçekleşen yarışmaya sunuculuk yapan Nursel Ergin, yüksek enerjisi ile dikkat çekti. Bölgenin coğrafi işaretli yemeklerinden Hibeş ve Piyaz yapan kadın kooperatiflerinin temsilcileri kıyasıya yarıştı. Yarışmanın sonunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de aralarında bulunduğu juri üyeleri yapılan yemekleri oyladı. Heyecan dolu anlara sahne olan etkinlikte birinci olan Anka Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne çeyrek altın hediye edildi.
2’ci Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali Antalya’yı Lezzet Tutkunlarının Uğrak Yeri Konumuna Getirdi
2’nci Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali finalinde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek “Antalya’mız turizm anlamında son derece popüler bir şehir. Yabancı turist ziyaretinde Dünya’da 10’uncu Avrupa’da 1’inci sıradayız. Ancak biz yerelden kalkınma projeleriyle şehrimizi daha ileriye taşıma yolunda üreticimizi destekliyor, gastronomi alanındaki çalışmalarımızla da kentimizi lezzet tutkunlarının uğrak yeri haline getirmeyi hedefliyoruz. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali de bu anlamda bize ciddi faydalar sağladı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Binlerce katılımcıyı ağırlayan 2’nci Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali, düzenlenen DJ performans ve Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın final maçı gösterimiyle son buldu.
MHA
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Yükleniyor

