Tarih: 23.06.2024 13:09

21. Filmmor Kadın Filmleri Festivali Başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

MHA - Bu yıl 21.'si düzenlenen Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 20 Haziran saat 21.00’de Carol Mansour’un "Filistin’i İşlemek" filminin online gösterimiyle başlıyor. Festival, 30 Haziran’a kadar İBB Beyoğlu Sineması ve Fransız Kültür Merkezi’nde, 25 Haziran’da İBB Zafer Mahalle Evi’nde, 26 Haziran’da İBB Örnektepe Mahalle Evi’nde devam edecek.

Festivalde Yer Alan Bölümler

Festival, Kadınların Sineması, Parola: Barış, Yerel Siyaset Yerinden Sinema, Feminist Bellek ve Hak Odaklı Sinema başlıkları altında birçok film, forum, atölye ve söyleşi ile izleyicilere geniş bir yelpaze sunuyor.

Kadınların Sineması

Bu bölümde, sinemanın kadınlar tarafından nasıl dönüştürüldüğünü gösteren filmler yer alıyor. Türkiye'den sinemacı Bilge Olgaç’ın anısına "Kaşık Düşmanı" ve diğer ilham verici filmler:

Ayrıca Türkan Şoray’dan "Dönüş" ve Mutlu Kaya’nın hikayesini anlatan "Benim Adım Mutlu" ile Kaouther Ben Hania’dan "Dört Kız Kardeş" filmleri de gösterilecek.

Feminist Bellek

Bu bölümde Berna Gençalp’ın "Kim Mihri" ve Elodie Lélu’nun "Retroterapi" filmleri yer alıyor. Bu filmler, geçmişin izlerini ve feminist tarihleri hatırlatıyor.

Hak Odaklı Sinema

Bu bölümde hak arayışlarını sinemaya taşıyan kadınların filmleri yer alıyor:

Yerel Siyaset Yerinden Sinema

Festival, Filmmor yapımı "7/24 Sokağı" belgeseli ile yerel siyasete katılan kadınları konu alıyor. Yerel Siyaset Yerinden Sinema forumu ile sona erecek.

Festival-Forum ve Sektör Buluşmaları

Bu yılki Sektör Buluşmaları’nda "Dikkat Spoiler Var!" başlığı altında film eleştirmenleri Alin Taşçıyan, Janet Barış, Esin Küçüktepepınar, Müge Turan, Nil Kural ve Yeşim Tabak bir araya gelerek film eleştirisi ve ötesini tartışacak. Ayşe Toy Par ile "Bildiğin Gibi Değil" üzerine Film Okuma Atölyesi ve her film gösteriminden sonra film ekipleriyle söyleşi ve forumlar yapılacak.

Online Gösterim: Filistin’i İşlemek

Carol Mansour’un "Filistin’i İşlemek" filmi, 12 Filistinli kadının sürgün hikayelerini anlatıyor ve festivalin herkese açık online gösterimi ile Türkiyeli izleyicilere ulaşacak.

Festival Detayları ve Programı

Festival hakkında daha fazla bilgi ve program detayları için Filmmor Kadın Filmleri Festivali Resmi Web Sitesi.

Festival Tarihleri ve Mekanlar

İzleyici Katılımı ve Etkinlikler

Filmmor Kadın Filmleri Festivali, sinemaya ve kadınların hikayelerine ilgi duyan herkesi bekliyor. Festival boyunca birçok film gösterimi, söyleşi ve atölye etkinlikleri düzenlenecek. Festival, kadınların sesini duyurmak ve sinema aracılığıyla barış mesajını yaymak için önemli bir platform sunuyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —