9549,89%1,94
34,53% 0,17
35,93% -0,83
3001,51% 1,34
5006,70% 1,01
Bu yıl 19-20 Kasım tarihlerinde 2’nci kez seyircisiyle buluşacak olan “Uluslararası Distopya Film Festivali”ne sayılı günler kaldı. Usta oyuncu Nazan Kesal’a “Onur Ödülü”nün takdim edileceği festivalde, finalistleri değerlendirec
Bu yıl 19-20 Kasım tarihlerinde 2’nci kez seyircisiyle buluşacak olan “Uluslararası Distopya Film Festivali”ne sayılı günler kaldı. Usta oyuncu Nazan Kesal’a “Onur Ödülü”nün takdim edileceği festivalde, finalistleri değerlendirecek jüri üyeleri ise sinema sektörünün önemli isimlerinden oluşuyor.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve BKM Mutfak’ın işbirliğiyle Uluslararası Bağımsız Sinema ve Sanat Derneği tarafından, Hatice Aşkın’ın direktörlüğünde düzenlenecek 2. Uluslararası Distopya Film Festivali, bu yıl 19-20 Kasım tarihlerinde AKM Yeşilçam Sineması’nda seyircisiyle buluşacak.
Nazan Kesal’a “Onur Ödülü” Verilecek
“Yazgı”, “Uzak”, “İklimler”, “Saç” gibi ön plana çıkan filmlerde, “Yaralarım Aşktandır”, “Mikado’nun Çöpleri”, “Bir Yaz Gecesi Rüyası”, “Şahmeran” gibi çok sayıda tiyatro oyununda ve “Süper Baba”, “Bizim Aile” gibi unutulmaz dizilerde yer alan oyuncu Nazan Kesal’a sinemamıza verdiği büyük emek ve sunduğu katkılardan dolayı 2. Uluslararası Distopya Film Festivali’nde “Onur Ödülü” verilecek.
Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın Jüri Başkanlığını Cemal Okan Yapacak
Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın jüri başkanlığında; 500’ün üzerinde filmin ithalat ve dağıtımcılığını üstlenen, Türk sinemasında 2 bini aşkın filmin post prodüksiyon ve laboratuvar hizmetini sürdüren Fono Film’in sahibi ve TÜRSAK Vakfı Başkanı Cemal Okan olacak.
Yarışmanın diğer jüri üyeleri arasında ise “Yengeç Sepeti” ve “Masumiyet” filmleriyle ulusal festivallerde çok sayıda ödül alan oyuncu Derya Alabora; 2005 yılında Tribecca, Trieste, Creteil, Navara Punto de Vista gibi birçok önemli festivalden ödüllerle dönen “Oyun” filminin ortak yapımcılığını üstlenen ve SE-YAP’ın kurucusu olan yapımcı Nida Karabol; “Arka Sokaklar”, “Acemi Cadı” gibi dizilerin müziklerini yapan ve “Dün Bugün Yarın” gibi başarılı albümlerde imzası bulunan müzisyen Murat Evgin ve “Yumarta”, “Sivil”, “Sardunya” gibi filmler ortaya koyan görüntü yönetmeni Orçun Özkılınç bulunuyor.
Ulusal Kısa Film Senaryo Yarışması’na Erdem Tepegöz Başkanlık Edecek
Ulusal Kısa Film Senaryo Yarışması’nın jüri başkanlığını; “Zerre” isimli filmiyle 35. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde Altın Aziz George Ödülü’nü kazanan, “Gölgeler İçinde” ile 42. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü alan yönetmen ve senarist Erdem Tepegöz üstlenecek.
Yarışmanın jürisinde ayrıca “Vizontele Tuuba”, “Dünyanın En Güzel Kokusu” gibi filmlerde yer alan oyuncu Tuba Ünsal; “Huysuz” oyunuyla 2014 yılında Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal/ Komedi Erkek Oyuncusu ödülüne layık görülen oyuncu Haki Biçici; “Sadakatsiz”, “Yalı Çapkını” gibi yapımlarda imzası bulunan senarist Kemal Hamamcıoğlu; “Metruk” filmiyle ulusal ve uluslararası çok sayıda festivalden ödülle dönen yönetmen ve senarist Orkide Ünsür yer alıyor.
Kaan Müjdeci ile Tür Sineması Konuşulacak
2. Uluslararası Distopya Film Festivali’nde moderatörlüğünü program direktörü Kerem Akça’nın üstleneceği bir panel gerçekleştirilecek. Tür sinemasının önemi ve sektöre katkılarının konuşulacağı panelde 59. Antalya Film Festivali’nde prömiyerini yapan “Iguana Tokyo” filminin yönetmeni Kaan Müjdeci yer alacak.
2014 yapımı ilk sinema filmi “Sivas” ile 71. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü de dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası festivallerde çok sayıda ödüle layık görülen, “Kapalı Gişe: Türkiye’de Tekelleşen Film Dağıtımı” belgeseli ve “Hamlet” isimli internet dizisine imza atan yönetmen Kaan Müjdeci, panelde distopya ve tür sinemasına dair bilgi ve tecrübelerini sinemaseverlerle paylaşacak.
İlki geçtiğimiz yıl Aralık ayında düzenlenen “Uluslararası Distopya Film Festivali”, Türkiye’de distopya türündeki filmlere alan açmayı, yalnızca distopya türüne özgü filmlere yer vererek, distopyanın daha iyi kavranmasını ve bu türün tüm detaylarına dikkat çekmeyi hedefliyor.