• BIST 100

    16669,20%1,39
  • DOLAR

    43,49% 0,05
  • EURO

    51,34% 0,10
  • GRAM ALTIN

    6894,78% 6,03
  • Ç. ALTIN

    11768,33% 3,45

13. Boğaziçi Zirvesi başladı

Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl 'Büyük Dönüşüm: Küresel Değişimin İtici Güçleri' temasıyla İstanbul'da düzenlenen 13. Boğaziçi Zirvesi başladı.

EKONOMİ 10.11.2022 10:04:21 1067
13. Boğaziçi Zirvesi başladı
Haberi Sesli Oku

Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl "Büyük Dönüşüm: Küresel Değişimin İtici Güçleri" temasıyla İstanbul'da düzenlenen 13. Boğaziçi Zirvesi başladı.

 

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen Boğaziçi Zirvesi'nin 13'üncüsü bu yıl 10 Kasım'da başladı. 11 Kasım'a kadar sürecek olan zirvede düzenlenecek olan 23 panel ile ekonomiden kültür-sanata, teknolojiden dijitalleşmeye, enerjiden tarım ve gıda güvenliğine, dijital paradan Covid-19 sonrasına kadar değişen dünyanın yeni vizyonu konuşulacak.

 

Bugüne kadar tüm dünyadan cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, prens ve prensesleri ağırlayan Boğaziçi Zirvesi'nin 13'üncüsü 10-11 Kasım tarihlerinde düzenlenecek. Bu yılki zirvenin ana teması 'Büyük Dönüşüm: Küresel Değişimin İtici Güçleri' olarak belirlenirken zirvedeki panellerle dünyanın içinden geçtiği bu zor günlerde çözüm önerileri ortaya konulacak ve İstanbul yine 2 gün boyunca tüm dünyadan çok değerli konuşmacıları ağırlayan şehir olacak.

 

Zirvenin ekonomiye yön veren bir kuruluş olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten UIP Başkanı Cengiz Özgencil, bu yılki temanın ‘Büyük Dönüşüm, Küresel Değişim’in İtici Güçleri’ olduğunu belirtti. Özgencil, "Kurulduğumuz günden bu yana, tüm amacımız bağımsız bir fikir kuruluşu olarak ülkemizin, coğrafyamızın ve dünyanın refah ve barışı adına diyalog ortamları yaratmak oldu. 13 yıldır 90 ülkeden sayısız fikir insanının farklı konulara dair görüşlerini Boğaziçi Zirvesi çatısı altında paylaşmalarına ve iş birliği kurmalarına vesile olmanın yanında, fikirler üzerine kurulan dostlukların ne kadar değerli olduğunu bu yıl belki de tüm zamanlardan daha iyi anladık." Dedi.

 

Özgencil; "Ülkemiz, coğrafyamız hatta tüm dünya için büyük bir dönüşüme öncülük etmiş, dünyanın ender yetiştirdiği eşsiz bir fikir önderi, komutan ve dahi bir yönetici olan büyük Atatürk'ün dünya milletlerine bıraktığı bağımsızlık ve eşitlik düşüncesi üzerine kurduğumuz değerlerimizi koruyarak, İstanbul’dan Dünya’ya uzanacak diyaloglara ev sahipliği yapmaktan heyecan duyuyor, çözüm odaklı düşünerek, birlik ve beraberlik içinde ortak geleceğimize hizmet etmekten gurur ve mutluluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.

 

"KÜRESELLEŞMEYLE SINIRLAR KALKIYOR"

Son zamanlarda yaşanan gelişmeler, birkaç yıl süren dönüşüm aşamalarının çok daha kısa sürede gerçekleştiğini kaydeden UİP Onur Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ise, "Günümüzde küreselleşmeyle birlikte sınırlar kalkıyor, iletişim ağları genişliyor. Bu son derece temel nitelikli değişimler teknolojik gelişmelerle birlikte meydana geldi. Hayatımızın her noktasına değiniyor ve günümüzün küresel toplamına etki ediyor. Bulunduğumuz zamanı etkileyen gelişmeler bunlar. Her ülkenin sınırlarını aşan bir durum söz konusu. Bizim burada iş yapış uygulamalarımız değişiyor, iletişim yöntemleri değişiyor. Bunun sonucunda dünya görüşleri daima değişim içerisinde nihayet bu büyük dönüşüm manasına geliyor." ifadelerini kullandı.

 

Şu anda dünyada daha önce benzeri görülmemiş bir enerji krizi ve enflasyon yaşandığını belirten Yırcalı, "Belli bölgelerde de gıda yetersizliği söz konusu. Gelecekte de bizimle beraber olacak sorunlar. Bu muazzam dönüşüm meseleleri çözmemizde acaba yeterli olacak mı? Ben şuna inanıyorum. İnsan ırkı ayak uydurmaya yönelecek, bu büyük dönüşümü kavrama kabiliyetine sahibiz. Küresel değişim güçlerine hakim olma gücümüz de mevcut, insan tarihinde hep böyle olmuştur. Karşılaştığımız sorunların çözümü entellektüel katkılarımıza bağlı." dedi.

 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EN BÜYÜK TEHDİT

UİP Onursal Başkanı Dr. Talal Abu-Ghazaleh ise, "Kim bu dünyaya hakim olacak, kimi kontrol edecek. Bu bir mücadele, iki süper güç arasında bir mücadele. Bunun yansımaları çok önemli, ancak en önemli faktör ABD egemenliğini, dünya üzerinde hakimiyetini korumak istiyor. Öte yanda Çin var. Çin bu yeni dünya merkezinde yer almak istiyor. Bütün bu sorunları tek bir açıyla görüyorum, iki süper güç arasındaki mücadele bunlar. Dünya ticaret örgütü istişare kurulunda olduğunu ve imzalanan tüm sözleşmelerin ihlale uğradığını söyleyen Abu-Ghazaleh, "Bir dünya düzenine ihtiyacımız var. Hem ABD hem Çin ile birlikte yeni dünya düzenine ihtiyaç var. Merkezi bir iktidar olacaksa şu anda yok. Çin'in ABD'nin söylediklerinin uysal olduğunu düşünmüyorum. Ama şu an çok fazla kaos var, nizam yok, disiplin yok. 

 

İklim değişikliği ile 1980'lerden beri uğraşıldığının altını çizen Abu-Ghazaleh, "İnsanlığa en büyük tehdittir. İklim değişikliği sorununu 2050'ye kadar çözemezsek insanlığın sonu gelecek. Bu bir rapor hayal ürünü değil." dedi.

 

ADADA AYRIMCILIK DEVAM EDİYOR

Boğaziçi Zirvesi’nin açılışında konuşma gerçekleştiren KKTC Dış İşleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, zirvede resmen "var olmadığı" iddia edilen ya da "var olmamalı" denilen bir ülkeden geldiğini vurguladı. Ertuğruloğlu mensubu olduğu halkın kimliğinin yok sayıldığını, kısıtlamalara, ambargolara ve izolasyona maruz bırakıldığını söyledi.

 

Adada iki halk arasında yürütülen müzakerelerin neredeyse 60 yıl sürdüğünü ancak hala sonuç elde edilemediğini söyleyen Ertuğruloğlu, "Gerçek şu ki iki farklı ulus aynı ada üzerinde yaşamını sürdürüyor. Kendilerine ait bölgeleri ve devleti var. Bir ada, iki ayrı egemen devlet... Bu, Kıbrıs adasının yadsınamaz gerçeğidir." dedi.

 

Kıbrıslı Türklere ve KKTC'ye yönelik ayrımcılığın 1963'ten bugüne kadar devam ettiğini, Türkiye Cumhuriyeti dışındaki bütün ülkelerin bu ayrımcılığa taraf olduğunu vurgulayan Ertuğruloğlu, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Bu çağda hala böyle vahşi bir ayrımcılık sürdürülüyor Kıbrıslı Türklere karşı. Sanki biz etnik bir azınlıkmışız gibi görülüyor. Bu çağda her türlü insanlık dışı ambargo ve kısıtlama nasıl kabul edilebilir? 1963'ten bu yana devam eden bu adaletsizliği sizlere sunmak istedim. Bu durum KKTC halkının ayrımcılığa uğraması ve Doğu Akdeniz'de kaosa ve belirsizliklere yol açmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmiyor."


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler:

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’ten Gazetemize Veda Ziyareti

Dolar/TL’de Yatay Seyir: Piyasalar Verilere Odaklandı

BIST 100 Endeksi Küresel Rüzgarlarla Dalgalanıyor

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamurda Yüksekten Düşen Vatandaş Ağır Yaralandı

MERSİN'DE YASADIŞI BAHİS ÇETESİNE JANDARMA DARBESİ: 8 TUTUKLAMA

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Görsel Performans ve Dijital Yayıncılıkta Modern Altyapı Çözümleri

Anamur ve Bozyazının Eğitim Çınarı Mehmet Uysal Hayata Veda Etti

​Anamur Yasta Çağla Tanrıverdi’yi Kaybettik

Başkan Aziz Özen'den Teşekkür Mesajı

Çatı yangını korkuttu

Anamur’da Dolu Afeti Üreticiyi Vurdu

British Shorthair Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Mersin Anamur Arasında 10 Günlük Hava Durumu

Silifke’de Trafik Magandasına Geçit Yok: "Gereği Yapıldı!" ​

Akdeniz’in Sessiz Misafiri Camgöz Erdemli Kıyılarına Vurdu

NARENCİYE YÜKLÜ TIR ALEVLERE TESLİM OLDU!

Optimal Yapı ile Dış Mekanlarınızı Dönüştürün

Anamur’un Geleceği İçin Almanya’da Dev İmza: Başkan Deniz Bingen’de!

1980’den Beri Hakiki Kalite ve Zarafetin Adresi

Anamur Şoförler Odası'nda Bayrak Değişimi: Yeni Başkan Aziz Özen!

Şiddetli Fırtına Kapıda

​Mersin'de Akıma Kapılan Genç Elektrik Teknisyeni Yaşamını Yitirdi

Anamur Kırsal Mahalle Statüsü Mersin Büyükşehir Komisyonda

Çocuğunuzun Instagram Takıntısıyla Başa Çıkmanın En İyi 5 Yolu

İstanbul’un En İyi Web Tasarım Firmaları ve 2026 Başarı Listesi

Muhtarlardan Belediyenin Kırsal Mahallelerinin Merkez Mahalle Statüsü Kararına Basın Açıklamalı Tepki

Şoförler Odasında Mehmet Arıkan’dan Aziz Özmen’e Tam Destek

Anamur Belediye Kent Lokantası Halkın Hizmetinde

Yükleniyor

Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’ten Gazetemize Veda Ziyareti

Anamurda Yüksekten Düşen Vatandaş Ağır Yaralandı

MERSİN'DE YASADIŞI BAHİS ÇETESİNE JANDARMA DARBESİ: 8 TUTUKLAMA

Anamur ve Bozyazının Eğitim Çınarı Mehmet Uysal Hayata Veda Etti

Başkan Aziz Özen'den Teşekkür Mesajı

Anamur’da Dolu Afeti Üreticiyi Vurdu

Akdeniz’in Sessiz Misafiri Camgöz Erdemli Kıyılarına Vurdu

Anamur’un Geleceği İçin Almanya’da Dev İmza: Başkan Deniz Bingen’de!

​Mersin'de Akıma Kapılan Genç Elektrik Teknisyeni Yaşamını Yitirdi

Anamur Kırsal Mahalle Statüsü Mersin Büyükşehir Komisyonda

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.