-
BIST 100
17736,35%-0,85
-
DOLAR
47,29% 0,14
-
EURO
53,77% -0,09
-
GRAM ALTIN
6167,22% 0,22
-
Ç. ALTIN
9879,48% 0,68
10. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 3 Kadım’da
Türkiye İMSAD'ın gerçekleştireceği zirvenin bu yılki teması: ‘Sürdürülebilir Gelecek’
Türkiye İMSAD'ın gerçekleştireceği zirvenin bu yılki teması: ‘Sürdürülebilir Gelecek’
Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nin onuncusu bu yıl 3 Kasım’da, Hilton Maslak İstanbul’da gerçekleşecek. Zirve, inşaat sektörü açısından ‘Sürdürülebilir Gelecek’ konusuna odaklanıyor.
İnşaat malzemesi üreticilerinin çatı örgütü Türkiye İMSAD’ın sürdürülebilirliğe en iyi örneklerden biri olarak 2009 yılından beri düzenlediği sektörün en büyük etkinlikleri arasında kabul edilen “Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi”, bu yıl 3 Kasım 2022 tarihinde Hilton Maslak İstanbul’da gerçekleşecek.
Pandemi nedeniyle verilen aranın ardından yeniden fiziki bir buluşma olarak düzenlenen etkinlikte, inşaat sektörü açısından ‘Sürdürülebilir Gelecek’ odağındaki yaklaşımlar değerlendirilecek.
Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra, iş ve ekonomi dünyasının önde gelen isimlerinin katılacağı ve tüm gün sürecek olan zirve, sektörün her kesiminden 500’ü aşkın katılımcıyı buluşturacak. Zirvede özel ve kamusal tüm aktörler bir araya gelerek, sürdürebilirlik anlayışını değerlendirme ve geleceğin yaklaşımlarını birlikte oluşturma imkanı yakalayacak.
Zirvenin hedefi; sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir halkasını oluşturan inşaat malzemesi sanayisini, döngüsel ekonomi, inşaatta sorumlu üretim ve tüketim, sürdürülebilir ve akıllı şehirler, akıllı yatırımlar, yenilikçi sanayi, sürdürülebilir enerji yönetimi, yaratıcı, yeni fikirler ve teknolojik yenilikler çerçevesinde, yeni bir sanayi ve ticaret anlayışı ile şekillendirmek olacak. “10. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi”nde tüm bu konular çerçevesinde yurtiçinden ve yurtdışından her biri alanında tecrübeli seçkin konuşmacılar, sektöre dair ufuk açan değerlendirmelerini paylaşacak.
İnşaat sektörünün en önemli teknolojik gelişimlerinden biri olan BIM (Building Information Modelling) yani Yapı Bilgi Modellemesi’nin Türkiye’de kullanımının daha da yaygınlaşmasını hedefleyen ve bu doğrultuda 2018 yılından bu yana Türkiye İMSAD çatısı altında çalışmalarını sürdüren buildingSMART Türkiye; sektörde bilgi ve tecrübe paylaşımının önemine ve faydalarına olan ihtiyaçtan hareketle, 10. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’nde paralel bir oturum gerçekleştirecek. Dünya çapında yapı sektörünün kullanımına yönelik açık ve uluslararası veri standartları geliştirmek yoluyla endüstrinin sayısal dönüşümünde öncülük eden açık, tarafsız ve uluslararası kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan buildingSMART International’ın uluslararası alanda tecrübe sahibi olan isimleri paralel oturumda sunum gerçekleştirerek katılımcılarla interaktif şekilde deneyimlerini paylaşacak.
“Geleceğe baktığımızda, Süper Şehirler’in şekillendirdiği bir dünya görüyoruz”
Dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde araştırma, tasarım ve inovasyona adanmış uluslararası bir mükemmellik merkezi olan Fundacion Metropoli'nin Kurucusu ve Onursal Başkanı olan Alfonso Vegara, Zirve’nin keynote konuşmacısı olarak yer alacak. Fikirleri ve projeleri, Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, Latin Amerika, Asya, Avustralya ve Afrika'da 30'dan fazla kitap ve Uluslararası Konferans aracılığıyla yayılan; Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Avrupa Mekânsal Planlamacılar Konseyi, Mimarlar Dernekleri, Girişimci Dernekleri, şehirler ve devletler tarafından ödüllere layık görülen Alfonso Vegara, Zirve’de, “Geleceğin Şehirleri için Mimariyi Tasarlamak” başlıklı sunumuyla ilgili şunları söylüyor: “Giderek daha çok şehirleşen, şehirlerle dolu bir dünyada yaşıyoruz. Şehirler, iklim değişikliğine, eşitsizliğe ve yoksulluğa karşı mücadelede öncülük eden ana aktörler olma potansiyeline sahip küresel ekonominin yeni motorlarıdır. Geçmiş, bir zamanlar imparatorluklar ve ulus-devletler dönemleri tarafından organize edilmiş, ancak şimdi, geleceğe baktığımızda, Süper Şehirler’in şekillendirdiği bir dünya görüyoruz. Süper Şehirler, “Bölgenin Aklını” (Intelligence of the Territory) keşfetme yeteneğine sahip olan yerlerdir. Metropoli Vakfı’nın uyguladığı projelerin özgün özelliklerinden biri de, mimarlık, şehir, bölge ve teknoloji alanında projeler tasarlamak için kamu ve özel sektör ile işbirliği yoluyla Akıllı Bölgeler (Intelligent Territories) felsefesinin, Singapur, Madrid, Barselona, Bilbao, Medellin ile Türkiye'nin Marmara bölgesi gibi yerlerde uygulamalarıdır.”
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Emine ve Ali Çiftinin Eskişehir Ve Anamur’u Buluşturan Görkemli Düğünü
Anamur'da Gözler Durmuş Deniz'de! CHP'de Kalacak mı, Yeni Parti'ye mi Geçecek?
İkinci El Rolex Saat Satışı
Güneş Paneli Ölçüleri Ve Kurulum Alanı Hesabı
Etiyopya Kahvesi Tadım Rehberi
Özgür Özel Yeni Parti Kuracağını Açıkladı! Gözler 27 Temmuz'da, TBMM Dengesi Değişebilir
Kırmızı Et Fiyatlarında Son Durum! Dana ve Kuzu Eti Fiyatları Geriledi
Anamur Plajlarında Temizlik Tartışması Büyüyor! Vatandaşlardan Hijyen ve Hizmet Şikayetleri
Emeklilere Müjde! SGK Maaş Farkı Ödemelerinin Tarihini Açıkladı: Hesaplara Yatacağı Gün Netleşti
Anamur 3 Gün Festival Şöleni İle Coştu
18. ANAMUR KÜLTÜR VE MUZ FESTİVALİ GÖRKEMLİ GEÇİYOR
Profesyonel Kahve Servisinde Cimbali Makinesi Kullanmanın Avantajları
Anamur’da 15 Temmuz Demokrasi Ve Vatan Aşkı Meydanları Doldurdu
ANKA-DER33 Başkanı Mehmet Türeden 15 Temmuz Mesajı
Kaymakam Kemal DURU’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı
Mersin Valisi Atilla Toros, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı
Anamur, 15 Temmuz’un 10. Yılında Demokrasi İçin Tek Yürek Oluyor
Mersin Büyükşehir ve Meski’ye 781 Araç Kazandırıldı
Anamur'da Yaz Kur'an Kursu Öğrencilerine 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Ruhu Anlatıldı
Anamur, Uluslararası 18. Kültür ve Muz Festivali Başlıyor!
Dereköy’e Çok Amaçlı Dev Hizmet: Yeni Sosyal Salon Gün Sayıyor
Anamur MHP’de Mehmet Yayla Güven Tazeledi: 15. Olağan Kongrede "Kenetlenme" Vurgusu!
Ak Partinin Milletvekilleri Sahada
Bozyazı Dereköy Spor Bugün Yeniden Sahalara Dönüyor
Hikmet Abi Son Yolculuğuna Malaklar'da Uğurlanacak
ANAMUR'DA 4 YILLIK LİSANS EĞİTİMİ BAŞLIYOR!
MHP Anamur İlçe Başkanlığı 15. Olağan Kongresi 11 Temmuz’da Yapılacak
KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Anamur'a Anlamlı Ziyaret
Özel Eğitim Konfederasyonu’ndan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan’a Hayırlı Olsun Ziyareti
‘Midas'ın Kördüğümü’ Anemurium Odeon'da Sahnelendi
Yükleniyor


