• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Sabah stratejisi

Dün ABD borsaları, gündemde kalmaya devam eden resesyon endişeleriyle birlikte %1,1 - %1,4 arasında değer kaybetti.

EKONOMİ 29.12.2022 06:44:25
Sabah stratejisi

Dün ABD borsaları, gündemde kalmaya devam eden resesyon endişeleriyle birlikte %1,1 - %1,4 arasında değer kaybetti. Wall Street'teki kapanışlar sonrasında bu sabah Asya'da da baskı var. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik endeksi yaklaşık %0,8 oranında düşüş gösteriyor. Pariteler tarafında; Dolar'da kısmi baskı gözlenirken, çoğu Gelişmekte Olan Ülke para birimi artıda. Ocak ayının ikinci haftasına kadar sürmesi beklenen tatil modu ile düşük hacimler sürerken, bugün ABD'de açıklanacak haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları verisi takip edilecek. Dün bazı düzenlemelerin takip edildiği yurtiçinde ise Borsa İstanbul baskı altındaydı. Kur korumalı mevduat hesaplarının türev işlemlere konu edilemeyeceği yönündeki haber akışı bir taraftan takip edilirken, SPK'nın son uygulamasına göre pay senedi repo pazarında ters repo sözleşmesi yapılamayacak. Dolayısıyla, bu sözleşmelere istinaden kredi işlem yapılamayacak. Uygulamanın ilk etapta bugün devreye gireceği belirtilse de sonrasında kararın uygulanma tarihi ocak sonuna ertelendi. Dün bir ara %3,2'ye kadar düşerek 5.258 seviyesine kadar gerileyen BIST100 endeksi bu seviyeden gelen tepkiyle günü %1,64 oranında düşüşle tamamladı. Kapanışa doğru gelen ve güçlü sayılabilecek alımların bugün açılışta da devam edebileceğini düşünüyoruz. Teknik olarak 5.300 seviyesinin altına sarkma yaşanmadıkça da 5.450 bölgesine kadar toparlanma görülebilir. Veri tarafında sabahtan aralık ayına ilişkin ekonomik güven endeksi açıklanacak.



    



   
MAKROEKONOMİ


 

Bugün TSİ 16:30'da ABD'de istihdam piyasası verilerinden, 24 Aralık haftasına ilişkin haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları verisi takip edilecek. Son açıklanan haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları, 222 bin kişi beklentisine karşılık 2022 yılı ortalamasında 216 bin kişi gerçekleşmişti ve faiz artırımlarına rağmen istihdam piyasasının hala sıkı bir görünüme işaret ettiğini göstermişti.

Yurt içinde ise bugün TSİ 10'da aralık ayına ilişkin ekonomik güven endeksi açıklanacak. Hizmet, perakende ticaret, inşaat, reel kesim ve tüketici güven endekslerinin belirli alt endeksleri ile hesaplanan ekonomik güven endeksi kasımda 97,1'den 96,9'a hafif gerilemekle birlikte iyimserlik eşik seviyesinin altındaki seyrini sürdürmüştü. Bugünkü veri öncesi bu hafta açıklanan güven endeksleri ise aralık ayında toparlanmaya işaret etti. 4. çeyrek özelinde de baktığımızda başta perakende sektörü güven endeksi olmak üzere, inşaat sektörü ve tüketici güven endekslerinin 3. çeyreğe göre daha güçlü bir görünüme işaret ettiği görüldü ve küresel talepteki zayıflıkla ihracatın sanayi üretiminde oluşturduğu baskıyı özel tüketimdeki pozitif seyrin hafifletici bir unsur oluşturduğuna dair sinyal verdi.

ŞİRKET HABERLERİ

Alarko GYO (ALGYO, Sınırlı Pozitif): Pay geri alımına ilişkin karara istinaden, 28.12.2022 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 80,40 TL - 82,00 TL fiyat aralığından (ağırlıklı ortalama 81,34 TL) toplam 122.500 TL nominal değerli ALGYO payları geri alınmıştır. Bu işlemle birlikte Şirketin sahip olduğu ALGYO payları 3.117.390 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı % 4,841)

Alarko Holding (ALARK, Sınırlı Pozitif): Pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirket tarafından 28.12.2022 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 79,20 TL - 78,30 TL (ağırlıklı ortalama 78,85 TL) fiyat aralığından toplam 378.500 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır. Bu işlemlerle birlikte, 28.12.2022 tarihi itibarıyla geri alınan payların toplam nominal değeri 2.601.787 TL olup, bu payların sermayeye oranı %0,5981'e ulaşmıştır.

Ford Otomotiv Sanayi (FROTO): Şirket, daha önce kamuya açıklanan 1 tonluk yeni nesil ticari araç yatırım projelerinin finansmanına yönelik çalışmalar kapsamında, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 200mn EUR tutarına kadar kredi anlaşması imzalamıştır. Söz konusu kredi anlaşması, daha önce EBRD ile imzalanan 650mn EUR tutarındaki kredinin devamı niteliğindedir.

Bu miktarın 54mn EUR'su EBRD, 146mn EUR'ya kadar olan kısmı ise sendikasyona katılan Green for Growth Fund Southeast Europe S.A. SICAV-SIF, HSBC Bank Middle East Limited, MUFG Bank Ltd,   Société Générale ve ILX Management B.V. tarafından sağlanacak olup, kredinin 31 Ocak 2023 tarihine kadar kullanılması öngörülmektedir.

Kredinin, 77,5mn EUR tutarına kadar ve vadesi yaklaşık iki yılı anapara geri ödemesiz toplam yaklaşık dört yıl olan kısmının faiz oranı sair masraflar ve komisyonlar hariç yıllık Euribor + % 4,50; 122,5mn EUR tutarına kadar ve vadesi yaklaşık iki yılı anapara geri ödemesiz toplam yaklaşık altı yıl olan kısmının faiz oranı ise sair masraflar ve komisyonlar hariç yıllık Euribor + % 4,65 olarak belirlenmiştir. Anapara ve faiz ödemeleri altı ayda bir yapılacaktır.

Koza Altın (KOZAL, Nötr): Invictus Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'ne ait, Nevşehir ili Avanos ilçesi sınırları dâhilindeki, 56086 ruhsat ve 2443897 erişim sayılı IV. Grup işletme ruhsatı bedelsiz olarak ve aşağıdaki şartlarda Şirkete devredilmiştir.

-   Sözleşme tarihinden itibaren sahada arama geliştirme faaliyetlerine başlanacak olup; en geç 3 yıl içerisinde söz konusu sahada arama faaliyetleri tamamlanacaktır.

-   Sözleşmenin imzalanmasından itibaren 3 yıl içinde üretime başlanmaz ise, üç yıldan sonraki dönem için üretime geçinceye kadar Invictus Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ne her yıl söz konusu ruhsat için tanımlı vadede 30.000 ABD Doları ödeyecektir.

-   Rödovans bedeli; faturalar ve diğer yasal evraklarda belirtilen tutarlar ve üretim miktarı esas alınarak, tüm altın ve diğer metaller için ödenecek devlet hakkı düşüldükten sonra kalan satış tutarının yüzde iki (%2) oranı üzerinden altı ayda bir hesaplanacak ve ödenecektir. 

Smart Güneş Enerjisi (SMRTG, Sınırlı Pozitif): Şirketin %100 bağlı ortaklığı olan Smart Güneş Enerji Ekipmanları Pazarlama A.Ş., yurtiçinde yerleşik müşterisinden Güneş enerjisi santrali anahtar teslim kurulumuna istinaden KDV hariç toplam 1,5mn USD tutarında sipariş almıştır. (Güncel baz ABD Doları/TL kuru ile toplam bedel 28mn TL'dir.)

Tofaş (TOASO, Nötr): Kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating, Tofaş'ın uzun vadeli ulusal notunu en yüksek not seviyesi olan 'AAA (Tr)', kısa vadeli ulusal notunu 'J1+ (Tr)', görünümlerini ise 'Stabil' olarak belirlemiştir. Ayrıca şirketin uzun vadeli yabancı ve yerel para cinsinden uluslararası notunu 'BB', görünümlerini ise 'Negatif' olarak belirlemiştir.

Türkiye Sigorta (TURSG, Sınırlı Pozitif): Pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirket tarafından 28.12.2022 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 12,67 TL - 12,73 TL (ağırlıklı ortalama 12,72 TL) fiyat aralığından toplam 262.418 TL nominal değerli TURSG payları geri alınmıştır. Toplam geri alınan payların sermayeye oranı %0,803'e ulaşmıştır.

Yataş (YATAS, Nötr): Yönetim Kurulu'nun 21.11.2022 tarihli Kararı ile tasfiye halindeki ilişkili taraflarından olan Tasfiye Halinde Süntaş Sünger ve Yatak San.Tic.A.Ş. 'nin satışa konu edilen Kayseri İli, Yıldızevler Mahallesi'nde yer alan taşınmazlarının satın alınması için karar alınmıştı. İhale sonucu 85,25mn TL olarak gerçekleşmiştir.

SEKTÖR HABERLERİ

Bankacılık: TCMB'den bankaların çıkardığı opsiyonlu KKM ürünlerine önlem geldi. Buna göre kur korumalı mevduat hesapları türev işlemlere konu edilemeyecek. Son dönemde birçok banka TL dönüşüm oranını tutturabilmek için, müşterilerine getirisi yüzde 10'u aşabilen opsiyonlu kur korumalı mevduat ürünleri sunuyordu.
TCMB'nin bankalara gönderdiği uygulama talimatı ile bu ürünler çıkarılamayacak. Merkez Bankası'ndan bankalara gönderilen yazıda, bu kurala uymayan KKM hesaplarına kur farkı ödenmeyeceği belirtildiKaynak: Bloomberg HT
Öte yandan, Türk Lirasında mevduata sağlanan stopaj desteğinin süresi uzatıldı. Buna göre, 31 Aralık'ta bitecek olan süre, 30 haziran 2023 tarihine kadar uzatıldı.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Anadolu Isuzu (ASUZU): Fzk Mühendislik ve Sınai Yatırımlar A.Ş (FZK) otomotiv sektöründe faaliyet göstermektedir. Şirket ve FZK arasında devam etmekte olan ticari faaliyetleri ve iş birliğini geliştirerek, FZK'nın otomotiv faaliyetlerinin kısmi devir yapılarak şirket tarafından satın alınması konusunda anlaşmaya varılmıştır. FZK'ya ödenecek toplam kısmı devir bedeli 6,5mn USD+ KDV'dir, ödemelerin 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Şirket ile Fzk Mühendislik ve Sınai Yatırımlar A.Ş arasında kısmi işlemlerine dair 'ön protokol' imzalanmıştır.

ARD Bilişim (ARDYZ): Şirket, tüm sektörlerde tesis, kampüs, sağlık kurumu, kamu binası, liman, havaalanı, lojistik merkezi gibi yerleşkelerin yönetimi ve operasyonel süreçlerinde kullanılan, Büyük Veri İşleme (Big Data), Sayısal İkiz (Dijital Twin), Nesnelerin İnterneti (IoT), Gömülü İş Zekası (Embedded BI), Ontoloji, Bina Bilgi Sistemleri (BİM, CObie, IFC) Modellerini kullanarak kendi yazılım platformu ile tesis yönetim sistemi (Facility Management System) yazılımları geliştiren Signum Teknoloji Tanıtım Ve Eğitim A. Ş.'nin %100'ünü 1,1mn USD (20,6mn TL) karşılığında satın almıştır.

Bossa Ticaret (BOSSA): Mülkiyeti Develi Belediyesine ait olan 492.407 m2 büyüklüğündeki arsa 12,6mn TL bedel ile satın alınmış olup, toplam bedel nakden ödenmiş ve tapu devri tamamlanmıştır. Sözkonusu arsaya güneş enerjisi santrali yatırımı yapılması planlanmaktadır.

Hedef Holding, Hedef GSYO (HEDEF, HDFGS): Hedef Yatırım Bankası A.Ş. kuruluşu 23.06.2022 tarihinde İstanbul ticaret sicil müdürlüğünce tescil edilmiş ve kuruluşa müteakip faaliyet izni alınmasına yönelik çalışmalara başlanmıştı. Şirketin %20 oranında pay sahibi olduğu 500mn TL sermaye ile kurulan Hedef Yatırım Bankası A.Ş.'nin faaliyet iznine yönelik yapılan çalışmalar tamamlanmış olup, BDDK'ya faaliyet izni için bugün başvuru yapılmıştır.
Naturelgaz Sanayi (NTGAZ): 17.11.2022 tarihli özel durum açıklamasında belirtildiği üzere; Konya İli Karatay İlçesi'nde toplam kurulu gücü 2.400,84 kWp olacak şekilde Güneş Enerji Santrali ('GES') için Çağrı Mektubu alınmıştır. Çağrı Mektubunu takiben, yatırım teşvik belgesi alınmış olup, 2023 yılının ilk çeyreğinde tamamlanarak devreye alınması planlanan yıllık 3.991 MWs elektrik üretmesi beklenen GES için, yüklenici firma ile Anahtar Teslim Mühendislik Tedarik ve İnşaat Sözleşmesi imzalanmıştır.

Polisan Holding (POLHO): Dop Yapı Mimarlık İnşaat Gıda Turizm Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve Dap Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişimi tarafından şirkete dün yapılan yazılı bildirimle Poliport Kimya San. ve Tic. A.Ş.'ye ait olan Pendik arazisinde 10723 ada 3 parsel için 13 adet ve 10724 ada 2 parsel için 17 adet yapı ruhsatı başvurusu 27.12.2022 tarihi itibariyle onaylanmıştır.

Rainbow Polikarbonat (RNPOL): Açıklama  Şirket Yönetim Kurulunun 27.12.2022 tarih ve 2022/22 Sayılı kararı ile satışına karar verilen, Şirket aktifinde Yatırım Amaçlı Gayrimenkul olarak bulunan Kayseri İli, Kocasinan İlçesi'ndeki mesken, 5,5mn TL bedel ile tarihinde peşin bedel ile satılmıştır.

Zedur Enerji (ZEDUR): Şirket, İzmir Karaburun'nda bulunan Kulesan Hazır Beton İnşaat'a ait beton santralinin elektrik enerjisi ihtiyacının karşılanmasını teminen, öztüketim arazi güneş enerjisi santrali yapılması hususunda ilgili firma ile anlaşmaya varmış olup, sözleşme imzalanmıştır. Proje bedeli 846 bin USD+KDV'dir.

FAİZ PİYASALARI


Çarşamba günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %9 seviyesinde yatay seyretti. TCMB dün 30 milyar TL'lik (%9'dan, 7 gün vadeli) haftalık repo ihalesi açtı. Toplam fonlama tutarı ise repo ihaleleri kaynaklı 152 milyar TL oldu. 


Yurt içi tahvil piyasasında, dün verim eğrisinde faizlerde kısa vadeli tarafta yatay seyir gözlenirken, orta vadeli tarafta yükselişler ve uzun vadeli tarafta düşüşler görüldü. Bu kapsamda, günlük bazda kısa vadeli tarafta yatay hareket gözlenirken, orta vadeli tarafta 40 baz puana varan yükselişler ve uzun vadeli tarafta 5 baz puana yaklaşan düşüşler görüldü.
 

GÜNLÜK ÖZET PİYASA VERİLERİ


Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Gazetecilik Fotoğrafçılık ve Günümüzün Hızlı İletişimi Dijital Ortam

Evrende Dünyamızdan Başka Yaşam Var mı?

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Şehit İbrahim Armut Fen Lisesinde Yapıldı

Türkiye'yi Kaplayan Çöl Tozu Etkisi Sürüyor: İstanbul ve Diğer İllerde Durum Ne?

Hull City, Zorlu Deplasmandan 3 Puanla Döndü

Uyku Apnesi: Günlük Yaşamı Nasıl Etkiliyor ve Tedavisi Nasıl Yapılıyor?

TikTok Yetkilileri Türkiye Büyük Millet Meclisine Tekrar Çağırılıyor

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Yatırımcıların Dikkati, Teknoloji ve Değişim Sektörlerine Yöneldi

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Trafik Sigortası Primlerinde Zam Oranları Yüzde 3 ile Sınırlandırılacak

Doların Seyrini Savaş Senaryosu Belirliyor

Fosil Yakıtlı Araçlar Yerini Elektrikli Otomobillere Devrediyor

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Yasa Dışı Bahis Operasyonuna Jandarma Operasyonu: (5) Gözaltı

Define Arayan Şahıslar Jandarmaya Yakalandı

Haydi Çocuklar Mersin Büyükşehirin Anamur Dragon Parkındaki Çocuk Festivaline

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

Hafta Sonu Altın Fiyatları Değişken Seyretti

Yayla Muzu, Anamur Muzunu 3’e Katladı

Yükleniyor

Gazetecilik Fotoğrafçılık ve Günümüzün Hızlı İletişimi Dijital Ortam

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Şehit İbrahim Armut Fen Lisesinde Yapıldı

Türkiye'yi Kaplayan Çöl Tozu Etkisi Sürüyor: İstanbul ve Diğer İllerde Durum Ne?

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Hull City, Zorlu Deplasmandan 3 Puanla Döndü

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16