• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

BEYHEKİM GELİŞİM VE TEKNOLOJİ AKADEMİSİ YIL SONU SERGİSİYLE DÖNEMİ KAPATTI

Selçuklu Belediyesi’nin örnek Okul Dışı Öğrenme Ortamlarından bir tanesi olan ve geleceğe donanımlı bireyler yetiştiren Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi atölyelerinde eğitim gören kursiyerlerin ortaya koyduğu eserlerin sergilendi

TEKNOLOJİ 13.06.2023 19:39:00
BEYHEKİM GELİŞİM VE TEKNOLOJİ AKADEMİSİ YIL SONU SERGİSİYLE DÖNEMİ KAPATTI

Gelecek nesillerin kendilerine daha iyi yetiştirmeleri ve daha donanımlı olmaları adına Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen okul dışı öğrenme ortamları markalarından bir tanesi olan Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi yıl sonu sergisiyle dönemi kapattı.  Yıl boyunca akademide bulunan atölyelerde eğitim alan kursiyerlerin ortaya koyduğu eserler büyük beğeni aldı.

Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nde düzenlenen yıl sonu sergi programına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, belediye meclis üyeleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Girişimcilik CBS ve Harita Okuma, Siber Güvenlik, Robotik Kodlama İHA-Mekatronik, Vefa Gençlik, Genç Kalemler Hitabet ve Yazarlık, Tarih, Hat Sanatları, Müzik, Fotoğrafçılık, Organik Oyuncak Üretimi, Moda Tasarım ve Takı Tasarım olmak üzere toplam 12 atölyenin yer aldığı  Gelişim ve Teknoloji Akademisinde 2022 – 2023 Eğitim Öğretim yılında sabah ve öğlen grubu olmak üzere  iki dönem şeklinde 2500 öğrenci ve yetişkin katılımcı ile eğitim aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayacılar: “ Belediyemizin eğitime sağladığı katkılar bizim için son derece önemli”

 Selçuklu Belediyesi  ile birlikte yürütülen  hedef kapsamında birçok projede birlikte çalıştıklarını ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar: “İçinde bulunduğumuz alan Teknoloji  Akademisi bizim için son derece değerli, son derece önemli bir uygulama. Bildiğiniz üzere çağımız, iletişim çağı, teknoloji çağı dolayısıyla teknoloji hayatımızın her anında, her yerinde karşımıza çıkıyor temel ihtiyaçlardan birisi. Yeni neslin teknolojiyle birlikte büyüdüğü bir dünyada yaşıyoruz. Dolayısıyla teknolojiyle alakalı yapılacak her türlü projeye, her türlü yatırım  her türlü faaliyet bizim için son derece anlamlı, son derece değerli.  Burada teknoloji akademisinde 12 atölyemizde 28  okulumuz, iki bin yüz elli sekiz öğrencimiz istifade ediyor. Okullarımıza güzel bir imkan olanak sağlıyor belediyemiz bu atölyeyle ve huzurlarınızda belediye başkanımıza ve ekibine, eğitime verdikleri destek için bu atölyeyi eğitim camiasına kazandırdıkları için, şükranlarımı arz ediyorum. Bu katkının bizim için son derece anlamlı, büyük, önemli bir katkı olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Öğrencilerimiz hazırlıklarını yapmışlar. Burada sergileyecekler. Onların hazırlıklarını görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum ve burada hep beraber bir sertifika töreni icra edilecek. Emek veren herkese ben, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, belediyemize tekraren  katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Güzel ürünler sergileyeceklerine eminiz. Başarılarının devam etmesini diliyorum.” dedi.

Başkan Pekyatırmacı: “ Okul Dışı Öğrenme Ortamları gençlerimize hayatları boyunca rehberlik edecek”

Okul Dışı Öğrenme Ortamlarının meyvelerini verdiğini görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Benim çok mutlu olduğum bir gün. Çünkü dört yıldır devam ettirdiğimiz okul dışı öğrenme ortamlarının artık çok verimli çıktılarını hep birlikte  alıyoruz. Tabiat Okulu'yla başlamıştık. Ahmet Keleşoğlu Sanat Tasarım Atölyesi’yle devam ettik. Sonrasında Beyhekim Gelişim Teknoloji Akademimizi kurduk.  Kongre Merkezi’nde Selçuklu Belediyesi Sanat Akademimizi kurduk ve çok şükür bugün artık binlerce öğrencimiz, binlerce gencimiz ve yetişkinimiz bu okul dışı öğrenme ortamlarnda geliyorlar, eğitimlerini alıyorlar ve işte bugün burada gördüğümüz gibi son derece güzel çıktılarını da hep birlikte görüyoruz. Türkiye'de örnek bir projeyi yapıyor ve  yürütüyoruz. Ben değerli İlçe Milli Eğitim Müdürümüze burada özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çünkü en başından itibaren SEDEP projesi kapsamında yaptığımız çalışmalarla birlikte yine dört yıldır yürüttüğümüz okul dışı öğrenme ortamlarında bize çok önemli katkıları oldu iş birliğimiz bütün hızıyla devam ediyor ve bu güzel  neticeleri de hep birlikte elde ediyoruz. Ben Turan hocama, SEDEP koordinatörlerimize, değerli okul müdürlerimize, öğretmenlerimize burada Beyhekim Teknoloji Akademisi'nde görev alan eğitmenlerimize hepsine  ayrı ayrı teşekkür ediyorum  sağ olun, var olun.  Hep söylediğimiz gibi çocuklarımızın tabii ki bir akademik başarısı olacak. Onları akademik yönden eğiteceğiz, öğreteceğiz, geliştireceğiz ama çocuklarımıza öncelikle hayata hazırlamamız gerekiyor. Hayata hazırlarken de çocuklarımızın önce kendilerini tanımaları, kendilerini keşfetmeleri, ilgilerini, kabiliyetlerini, yeteneklerini öğrenmeleri, bunların farkına varmaları ve bu ilgi ve kabiliyetlerini de  emeklerini de keşfettikten sonra geliştirmeleri gerekiyor. Bunları yapabilirlerse çocuklarımız kendilerini tanımış olacaklar. Kendilerini tanıdıktan sonra da hayata çok daha güzel bir şekilde  hazırlanacaklar. Buradaki yaptığımız çalışmaların ben akademik çalışmalara, akademik başarılara da önemli katkılar sunduğunu düşünüyorum.  Çocuklarımızın kendilerini keşfetmeleri, kendilerini tanımaları. Öncelikli olarak hayat çizgisinde ne olmak istedikleri, nereye varmak istedikleri yönünde de onlara mutlaka bir rehberlik edecek.  İşte Beyhekim  Gelişim Teknoloji Akademisi’nde 12 farklı. Atölyede İHA Mekatronikten tutun Siber Güvenliğe, Moda Tasarıma, Müzik Atölyesine,

Vefa Gençlik Atölyesine, Bebek Yapım Atölyesine, Hat Tasarım Atölyesine, Robotik Atölyesine varıncaya kadar 12  farklı atölyede çocuklarımız Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği halinde müfredat programlarına da uygun olarak buraya geliyorlar ve burada çok değerli hocalarımız, eğitmenlerimizin eşliğinde bu faaliyetleri gerçekleştiriyorlar. Ben de ara ara ziyaretler yapıyorum. Geldiğim zaman görüyorum ki çocuklarımız hakikaten burada çok mutlular. Kendilerini çok güzel bir şekilde ifade edebiliyorlar. Kendilerini çok güzel bir şekilde geliştirebiliyorlar ve bundan sonraki hayatlarında da inşallah buradaki elde ettikleri kazanımlar onlara yol gösterecek, onlara rehberlik yapacak.  Bu işbirliğimizi, birlikteliğimizi güçlendirerek bundan sonra da inşallah devam ettireceğiz. Tabii dönem içerisinde 2 bin 500  öğrenci ve yetişkin buradan istifade etti. Bu bizim için çok önemli bir rakam. Beyhekim  Gelişim Teknoloji Akademisi'nde 2 bin 500  gencimiz ve yetişkinimiz vardı. Aynı şekilde Sille Tabiat Okulu'nda Ahmet Keleşoğlu Sanat Tasarım Atölyesi’nde Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi'nde de  binlerce gencimiz, binlerce öğrencimiz ve yetişkinimiz bu imkanlardan yararlanıyorlar. Selçuklu olarak her zaman yine söylüyoruz  biz spor, eğitim sanat, kültür alanında belediye olarak bütün paydaşlarımızla birlikte gençlerimiz için, insanımız için, yetişkinlerimiz için elimizden gelen katkıyı sunuyoruz, sunmaya devam edeceğiz ve Selçuklu her alanda öncü olmaya, lider olmaya, bundan sonra da devam edecek inşallah diyorum. Tekrar değerli hocalarımıza, öğrencilerimize idarecilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada bulunan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Buraya geldikleri bu atölye faaliyetlerine katıldıkları ve bu güzel ürünleri, bu güzel çıktıları  ortaya koydukları için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum, gözlerinden öpüyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de burada elde ettikleri kazanımları çok güzel bir şekilde devam ettirirler, değerlendirirler. Tekrar sergimizin ve buradaki sertifika törenimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Yıl sonu sergi programı sertifika takdim töreninin ardından protokolün sergi alanını gezmesiyle son buldu.

 


Anahtar Kelimeler:

Anamur'da Kepçe Operatörü İş Makinesinin Altında Can Verdi

Gazetecilik Fotoğrafçılık ve Günümüzün Hızlı İletişimi Dijital Ortam

Evrende Dünyamızdan Başka Yaşam Var mı?

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Şehit İbrahim Armut Fen Lisesinde Yapıldı

Türkiye'yi Kaplayan Çöl Tozu Etkisi Sürüyor: İstanbul ve Diğer İllerde Durum Ne?

Hull City, Zorlu Deplasmandan 3 Puanla Döndü

Uyku Apnesi: Günlük Yaşamı Nasıl Etkiliyor ve Tedavisi Nasıl Yapılıyor?

TikTok Yetkilileri Türkiye Büyük Millet Meclisine Tekrar Çağırılıyor

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Yatırımcıların Dikkati, Teknoloji ve Değişim Sektörlerine Yöneldi

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Trafik Sigortası Primlerinde Zam Oranları Yüzde 3 ile Sınırlandırılacak

Doların Seyrini Savaş Senaryosu Belirliyor

Fosil Yakıtlı Araçlar Yerini Elektrikli Otomobillere Devrediyor

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Yasa Dışı Bahis Operasyonuna Jandarma Operasyonu: (5) Gözaltı

Define Arayan Şahıslar Jandarmaya Yakalandı

Haydi Çocuklar Mersin Büyükşehirin Anamur Dragon Parkındaki Çocuk Festivaline

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

Hafta Sonu Altın Fiyatları Değişken Seyretti

Yükleniyor

Anamur'da Kepçe Operatörü İş Makinesinin Altında Can Verdi

Gazetecilik Fotoğrafçılık ve Günümüzün Hızlı İletişimi Dijital Ortam

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Şehit İbrahim Armut Fen Lisesinde Yapıldı

Türkiye'yi Kaplayan Çöl Tozu Etkisi Sürüyor: İstanbul ve Diğer İllerde Durum Ne?

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Hull City, Zorlu Deplasmandan 3 Puanla Döndü

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16